Česká nejvyšší soutěž bude po reprezentační přestávce pokračovat svým šestým kolem. Viktoriáni v něm budou zajíždět na půdu Liberce, kde se v sobotu od 20:15 utkají s domácím Slovanem.

Jedním z hráčů, kteří se v září nepřipravovali s týmem Viktorie, ale byli součástí reprezentačního mužstva, je záložník Jan Kopic. „Reprezentační sraz jsem si užil. Sice nemám moc rád, když jsem někde zavřený týden na hotelu, ale tohle je reprezentace. Ta se neodmítá, a proto člověk fotbal hraje, takže jsem byl moc rád, že jsem se do týmu dostal. Vstřelil jsem navíc gól, což je jeden z mých splněných snů. Je škoda kvalifikačního zápasu, ve kterém jsme byli lepším týmem, ale neproměnili jsme šance, které jsme měli,“ říká k uplynulým zápasům národního týmu Kopic.

V sobotu může plzeňský záložník zasáhnout do utkání v Liberci. „Nikdy se tam nehrálo jednoduše. Nesmíme prohospodařit začátek zápasu a dostat zbytečnou branku jako v zápase se Slavií. Pořád utkání otáčet a honit výsledek, to nám už příště nemusí vyjít. Chceme navázat na povedený druhý poločas zápasu se Slavií,“ má jasno Jan Kopic.

Z libereckých zkušeností může čerpat útočník Marek Bakoš, který pod Ještědem sezónu a půl působil. „Baky občas něco řekne. Když jsme se dnes připravovali u videa, měl taky pár poznámek, které nám určitě pomůžou. Připraveni jsme dobře, teď to jen přenést na hřiště,“ uzavírá Kopic.