Fotbalový rytmus v západočeské metropoli nepolevuje. V neděli 23. srpna se ve Štruncových sadech představí v rámci 5. kola Synot ligy staronový účastník nejvyšší soutěže z Olomouce. Všichni fanoušci Viktorie Plzeň si budou moci zakoupit aktuální vydání magazínu Viktorián.

Zápasový bulletin mapuje uplynulé zápasy plzeňského týmu jak v české nejvyšší soutěži tak v Evropské lize. Majitelé Viktoriána si tak budou moci přečíst u duelech se Slováckem a v Teplicích, ale i o pohárovém políčku, který Západočeši uštědřili FK Vojvodině. Chybět rozhodně nemůže představení soupeře z Olomouce, výsledkový servis mládeže ani profilový rozhovor, ve kterém se všem fanouškům představí staronová posila Viktorie Michal Ďuriš.

Málokdo ví, že Ďuriš, člen reprezentace našich východních sousedů, je jihomoravským rodákem. Před sedmadvaceti lety spatřil poprvé světlo světa v Uherském Hradišti. „Táta dostal ještě za dob Československa v rámci vojenské služby práci v Bojkovicích na jižní Moravě, kam se naši přestěhovali. Narodil se jim tam nejdřív bratr a po čtyřech letech i já. Když mi byl rok, vrátili jsme se zpět na Slovensko, takže tuhle moji životní etapu si moc nepamatuji,“ usmívá se Ďuriš.

K fotbalu se dostal, jak už to u mnohých fotbalistů bývá, díky svému otci. „Táta dřív hrál fotbal a s bráchou nás bral na stadion vlastně od té doby, co jsme se naučili chodit. Bratr Martin se dostal až do druhé ligy, ale teď hraje fotbal už jen při práci. Rozhodl se pro školu, začal studovat a na fotbal už mu nezbývalo tolik času,“ líčí mladší z bratrské dvojice. Společně vyrůstali na úpatí Nízkých Tater v Banskobystrickém kraji. „Bydleli jsme ve vesnici, která se jmenuje Ráztoka a odtud jsme jezdili do pět kilometrů vzdálené Dubové. Tam jsem si vyzkoušel snad všechny posty od brankáře až po útočníka. Na fotbal jsem jezdil, abych měl co dělat a jen se nenudil doma. No, a přivedlo mě to až k tomu, že jsem se jím začal živit,“ těší splnění dětského snu Ďuriše.

Kompletní rozhovor se sedmadvacetiletým viktoriánem si všichni fanoušci mohou přečíst v aktuálním čísle zápasového bulletinu, který lze zakoupit u vstupů do Doosan Areny za 19 Kč. I ve třetím domácím vystoupení v Synot lize budou moci fanoušci s Viktoriánem vyhrávat. Vylosovaní majitelé magazínů si budou moci převzít ceny od generálního partnera klubu Doosan Škoda Power a plzeňského fanshopu o poločasové přestávce zápasu se Sigmou Olomouc.