Hlavní trenér Plzně dnes slaví padesáté narozeniny. Jako dárek by si zcela jistě rád zítra dopřál vítězství nad Příbramí. Výkop je naplánován na 18:45 a kouč Roman Pivarník očekává, že jeho mužstvo bude na hřišti dominovat.

„Je to první zápas jarní části a víme, že jsme dobře přichystaní,“ řekl. „Musíme to ale přenést do naší hry a do výsledku. Očekávám samozřejmě dominanci. Bude důležité, abychom si vytvořili šance a proměnili je,“ doplnil k předzápasovým plánům.

Na podzim vyhrála Viktoria v Příbrami 3:0. Na tento duel si Pivarník dobře pamatuje. „Odehráli jsme tam dobrý zápas. Soupeř měl po naší hrubé chybě první šanci, tu jsme ale přežili a pak jsme to ovládli i výsledkově. Ještě jsme tam zbytečně dohrávali v oslabení, ale soupeř již neměl šanci zápas zkorigovat,“ vzpomíná na první vzájemné střetnutí této sezony.

Příbram se stala nejhorším týmem podzimní části soutěže a nachází se na opačném konci tabulky než Viktoria. „Je pro nás důležité, abychom nic nepodcenili. Doufám, že když je to začátek jarní části sezony, tak budou hráči natěšení a koncentrovaní,“ věří Roman Pivarník, že k podcenění nedojde.

„Plocha je připravená a hráči jsou rádi, že konečně bude soutěž pokračovat,“ zakončil Roman Pivarník s tím, že i on sám se také těší na jarní část ligy, ve které bude Viktoria bojovat o třetí titul v řadě.