Reprezentační přestávka je za námi, Viktorii čeká v neděli od 16:00 duel na hřišti Zlína. Co od něj očekávají útočník Jean-David Beauguel, jenž ve Fastavu působil, a trenér Adrian Guža? A jak oba sledovali působení viktoriánských reprezentantů?

Joel Kayamba si připsal debut za DR Kongo, Pavel Bucha s reprezentací U21 slavil postup na mistrovství Evropy, Jakub Brabec, Zdeněk Ondrášek a Jan Kopic oslavili postup do elitní skupiny Ligy národů. Vydařená reprezentační přestávka! I spoluhráči jejich počin sledovali. „Český národní tým měl dobré výsledky, což je super, když jsme tam měli hráče. Joel Kayamba si splnil svůj sen a zahrál si za DR Kongo, byli jsme za něj moc rád, protože se vrátil na nějakou dobu do země, ze které pochází, byl se známými lidmi a užil si to. Určitě mu to pomůže, až se vrátí,“ ví Beauguel. „Tedy snad se vrátí,“ dodává s úsměvem.

„Výkonnost našich reprezentantů nás těší. Kayi nastoupil poprvé za svůj národ, sledoval jsem konfrontaci našich hráčů v zápase v Plzni proti Slovensku. Je super, že ke kvalitnímu týmovému výkonu pomohli i svým individuálním a pomohlo k postupu do elitní kategorie v Lize národů. Buchič byl zase důležitou součástí reprezentace U21 při postupu na Euro, takže vydařený sraz,“ pochvaloval si trenér Adrian Guža.

Během reprezentační přestávky trénovali viktoriáni ve sportovním areálu ve Skvrňanech. „Měli jsme tam výborné podmínky. Skvěle připravené hřiště, ale i zóna na posilování. Aspoň kluci měli změnu v prostředí, bylo to takové zajímavé zpestření,“ řekl Guža.

Teď už se Viktoria Plzeň představuje na nedělní duel ve Zlíně. „Po výhře nad Spartou, naším konkurentem v boji o titul, máme sebevědomí. Chceme to zopakovat, očekávám tedy vítězství a samozřejmě i dobrý zápas. Chceme podat kvalitní výkon, k tomu musíme dodržet pokyny od trenéra,“ ví Jean-David Beauguel, který ve Zlíně působil. „Už se těším, až potkám staré známé. Ale na hřišti na to už myslet nebudu, tam vždy makám na 100 procent,“ doplňuje francouzský útočník.

„Čeká nás velmi kvalitní protivník s jasnou organizací hry. Zlín má zajímavou výkonnost, sledovali jsme jeho zápasy a čeká nás velká výzva. Věřím ale tomu, že navážeme na naši výkonnost z před reprezentační přestávkou a podáme opět nejen kvalitní individuální výkon, ale i týmový a soudržný jak v ofenzivě, tak v defenzivě,“ říká Adrian Guža. „Trenér ve Zlíně odvádí velmi kvalitní práci, ale já věřím, že budeme úspěšní!“

Jakou z mužstva cítí energii? „Ta výhra před pauzou nám pomůže. Hlavně to, že jsme ji podpořili kvalitním výkonem. Energie je správná a věřím, že ji zúročíme v nejbližším ligovém zápase. Chceme se od toho odrazit a posouvat naše výkony dál a dál,“ přeje si slovenský trenér.