Ve 13. kole Synot ligy se FC Viktoria Plzeň utká s Baníkem Ostrava. Střetnou se tak týmy, které mají úplně odlišné starosti. Viktoria se snaží dostat na první místo tabulky, Baník je naopak na posledním místě a bojuje o záchranu.

„Bude to náročný zápas. Máme v nohách Rapid, před sebou dlouhou cestu a pak tým, který hraje o záchranu. Chce se dotáhnout na ostatní, protože tam nějakou ztrátu má. Nečeká nás nic snadného, ale nic jiného než výhru nebereme,“ říká záložník TomᚠHořava.

Viktoria je před utkáním jasným favoritem a hráči očekávají, že průběh zápasu bude podobný, jako když Plzeň hraje doma. „Myslím, že to tak bude. Budeme chtít mít hru pod kontrolou a snad se nám podaří dát brzo gól, abychom se uklidnili. Hrajeme o titul, oni o záchranu, takže máme pouze jeden cíl a to je výhra,“ zamýšlí se středopolař.

Plzeň ve čtvrtek hrála náročný zápas s Rapidem Vídeň, který bohužel pro plzeňské barvy nedopadl dobře. Viktoria prohrála v Doosan Areně 1:2. „Není to jednoduché po prohraném zápase nabrat síly. Byl to pro nás důležitý zápas, takže jsem v noci ještě dlouho koukal do stropu. Stále mě ta prohra mrzí, neusínalo se dobře. Teď před sebou máme další důležitý ligový zápas, v sobotu už to bude lepší a v neděli budu určitě stoprocentně připravený zápas,“ uzavírá TomᚠHořava.