Po reprezentační přestávce se viktoriáni vrací do ligové akce, v neděli 13. září přivítají v Doosan Areně Mladou Boleslav! Poprvé po půl roce navíc s možností větší podpory v hledišti, dorazit může až přes 6000 fanoušků. Na to se záložník Pavel Bucha a hlavní trenér Adrian Guža těší.

Na co se svěřenci slovenského kouče v pauze zaměřili? „Především na to, abychom si co nejlépe rozebrali poslední dva výsledkově a herně nevydařené zápasy, správně to uchopili a dívali se dopředu,“ netají Guža. „Je podstatné, jak na to teď zareagujeme. Je důležité zvyšovat úroveň naší hry a připravenost hráčů. Chceme být v nejbližším zápase vždy silní,“ dodává.

„V zápase s Boleslaví se budeme chtít prezentovat útočným fotbalem,“ říká Pavel Bucha. „Budeme chtít dát hodně gólů, zvítězit a hlavně napravit ztrátu z minulého kola. Navíc by tentokráte mělo přijít dost fanoušků, na to se po dlouhé době těšíme. Doufám, že se jim odvděčíme vítězně,“ dodává mladý záložník.

Právě na velký počet fanoušků se po delší době v Doosan Areně můžeme těšit! „Je to výborná zpráva,“ říká jasně Adrian Guža. „Věřím, že i my je potěšíme přístupem, nasazením, kvalitním výkonem a hlavně dobrým výsledkem. Věřím, že oni nás přijdou podpořit. Bude to pro nás jeden z velkých motivačních prvků, i když těch samozřejmě máme více – například to, že potřebujeme odčinit poslední ligový zápas. Hrajeme doma, kde jsme velmi silní a chceme ukázat dobrou výkonnost, která nás dlouhodobě zdobila,“ doplňuje hlavní kouč.

Motivaci navíc bude mít ještě Pavel Bucha, který v Mladé Boleslavi hostoval před návratem do Viktorie Plzeň. „Mám speciální motivaci,“ přiznává. „Pravděpodobně proběhne i nějaké předzápasové hecování. S klukama z Boleslavi jsem v kontaktu, i před zápasem si tedy určitě něco napíšeme. Těším se, až se s nimi uvidím a zahraju si proti nim,“ vyhlíží nedělní střetnutí.

Mladá Boleslav do sezony nevstoupila zrovna nejlépe, podlehla 0:4 Bohemians 1905 a 1:3 Zlínu. „My ale víme, že každý zápas v lize je potřeba, abychom byli pokorní a hráli na maximum. To je absolutně podstatné, nesmíme řešit soupeře, jak na tom je a další. My se koncentrujeme na naše věci,“ upozorňuje Adrian Guža.

Poslední vzájemný zápas FCVP vyhrála 7:1! „Ten výsledek byl fantastický, hráči se na hřišti předvedli velice dobře. Jsou tam věci, o které se můžeme znovu opřít, ale musíme být ostražití a pokorní. Věřím, že to ukážeme i na hřišti, kvalitně to odmakáme a potěšíme naše fanoušky,“ uzavírá Guža předzápasový rozhovor.