Stále stoprocentní v domácím prostředí. Viktoriáni v 11. kole FORTUNA:LIGY porazili v Doosan Areně Teplice 1:0 a i nadále drží sérii výher v plzeňské pevnosti. Utkání na tiskové konferenci zhodnotil hlavní trenér Západočechů Pavel Vrba.

Plzeňští hráli zejména ve druhém poločase rychlý fotbal, vytvořili si hned několik šancí, ale hostující tým měl ke konci velkou příležitost vyrovnat na 1:1. „Vrátím se hlavně k tomu, co bylo předtím. Zápas jsme si zkomplikovali sami, protože před tím hektickým závěrem jsme měli minimálně čtyři situace, kdy jsme mohli dát druhý uklidňující gól. Byly to stoprocentní příležitosti,“ mrzelo Vrbu.

Zkušený plzeňský stratég věděl, že po zahozených šancí může přijít trest. „Sami hráči cítili, že by ten druhý gól byl uklidňující a asi rozhodující. Neproměnili jsme penaltu, dali jsme několik tyček. Ve druhém poločase jsme měli několik situací, kdy jsme ten zápas mohli rozhodnout a odehrát ho naprosto v klidu. Bohužel se nám to nepodařilo a potom většinou přichází to, co se stalo dneska, že v posledních minutách odkopáváte, nehrajete fotbal a chcete uhrát jenom ten výsledek,“ spekuloval Vrba.

Právě k neproměněné penaltě se tentokrát postavil TomᚠHořava, který ale bohužel napálil pouze pravou tyč Divišovy brány. „Tři hráči jsou určeni na pokutový kop a v samotném utkání to necháváme na nich, kdo se jak cítí a je přesvědčen, že to zvládne. Nemáme důvod, abychom do toho nějak zasahovali,“ řekl trenér.

Kouč Západočechů se na den přesně před deseti lety stal poprvé viktoriánem, a tak na tyhle časy vzpomínal i před novináři. „Byl to zápas se Spartou, remíza 1:1. Přiznám se, že tehdy to od nás asi nikdo nečekal, takže dneska to asi bylo z mého pohledu nervóznější. I když před těmi deseti lety to bylo víc o životě, protože jsme potřebovali body jako sůl,“ přemýšlel na závěr.

Fotogalerie