Po reprezentační přestávce čeká viktoriány v kalendářním roce posledních šest zápasů. V pátek 23. listopadu se představí na půdě Slovanu Liberec v rámci FORTUNA:LIGY. Jaký zápas očekávají záložník Aleš Čermák a hlavní trenér Pavel Vrba?

Jak Viktoria Plzeň strávila reprezentační přestávku? „Využili jsme ji na oživení kondice. Předtím jsme hráli hodně zápasů a nebyl na to moc čas. Hráči dostali o víkendu volno,“ přibližuje Pavel Vrba. „O víkendu jsem si odpočinul a věnoval se rodině, takže jsem pauzu strávil dobře, i kvalitním tréninkem,“ doplňuje Aleš Čermák.

Zdravotní stav kádru je velmi dobrý. „Kromě dlouhodobě zraněného Krmenčíka s Kolářem, kteří v úterý podstoupili operaci, je zbytek mužstva zdravotně v pořádku,“ těší trenéra před zápasem v Liberci. „Tam to bylo vždy o tom, že Liberec chtěl hrát fotbal, což je pro českou ligu obecně dobře. Ale i pro nás, vyhovuje nám, když proti nám týmy chtějí hrát fotbal – občas to dopadne dobře, občas špatně, ale vyhovuje nám to,“ říká trenér.

„Liberec bude velice těžký soupeř. V posledních zápasech prokazoval svou kvalitu, dařilo se mu. Nebude to vůbec lehké utkání,“ varuje Čermák. „Uvidíme navíc, jak to bude s počasím, pro zápas asi budou těžké podmínky. Když nesněží a je jen zima, tak se to nějak dá, ale se sněhem už je to trochu horší. Pokud to ovšem není nějak extrémní, tak po začátku zápasu to člověk stejně moc nevnímá,“ prozrazuje Aleš Čermák.

Zápas 16. kola FORTUNA:LIGY se hraje na půdě Slovanu Liberec v pátek 23. listopadu od 18:00. V pondělí už pak viktoriáni odletí do Moskvy vstříc pátému utkání skupinové fáze UEFA Champions League 2018/2019, kde se na stadionu Lužniki utkají s domácím CSKA. Hrát se bude v úterý od 18:55 SEČ.