Bezgólovou remízu s olomouckou Sigmou hodnotí její bývalý hráč LukᚠKalvach a hlavní trenér plzeňské Viktorky Michal Bílek.

„Bylo to utkání, kdy jsme jak my, tak soupeř měli vyložené šance. Olomouc do utkání vstoupila dobře, hned v úvodu měla dvě nebezpečné situace, my jsme se do zápasu dostávali velmi pomalu. Po vyloučení jsme cítili, že utkání můžeme vyhrát, dali jsme tam druhého útočníka, bohužel naše plány narušilo vyloučení Kaši,“ mrzelo trenéra Bílka.

„Když to bylo 10 na 10, tak jsme soupeře dostali pod tlak. Měli jsme brankové situace, nastřelili jsme tyč… Hráli jsme doma, kde chceme vždycky vyhrát. To se nepodařilo, takže nemůžeme být spokojení,“ měl jasno lodivod FCVP.

„Pro nás je výsledek 0:0 určitě zklamání, chtěli jsme doma zvítězit,“ hlesl záložník Kalvach. „Měli jsme pomalý start. Ve druhé polovině první půle jsme hru zrychlili, dostali se na míč a vytvořili si šance, bohužel jsme je neproměnili. Hráli jsme proti deseti a místo, abychom toho využili, jsme se nechali vykartovat. Hra pak byla nahoru dolů, bez gólu... Špatný výsledek,“ mrzelo ho.

Po vyloučení Romana Hubníka v závěru prvního poločasu se chtěli viktoriáni prosadit trpělivou hrou. To se ale nepodařilo, přišlo vyloučení Filipa Kaši a LukᚠKalvach se musel posunout na pozici středního obránce. Problém v tom však neviděl: „Už jsem tam pár utkání dohrával. Samozřejmě bych byl radši na šestce, ale moc se toho pro mě nezměnilo,“ řekl.

V 87. minutě pak obdržel čtvrtou žlutou kartu, přijde tak o zápas v Ostravě. „Bohužel jsem na soupeře špatně vystoupil a hned věděl, že je to čtvrtá žlutá. Štve mě to,“ uznává. „Teď je na řadě ale reprezentační přestávka. Během ní se chceme dát dohromady a pak se okamžitě vrátit na vítěznou vlnu,“ má jasno LukᚠKalvach.

Na viktoriány teď stejně jako na celou F:L čeká reprezentační přestávka, kdy by chtěli dát po dvou ligových a třech soutěžních prohrách v řadě hlavy nahoru. „Neměli bychom být psychicky dole. Pořád je pohled na tabulku dobrý, takže se z toho dostaneme,“ uzavírá kouč Michal Bílek své hodnocení.

Fotogalerie