Pojďme se hýbat a sportovat s Viktorkou, každoroční projekt, který pořádá Viktoria Plzeň pro plzeňské mateřské školky, letos navštívilo kolem devíti stovek dětí.

Dvacet mateřských školek, kolem devíti stovek dětí, a především ohromná radost a nadšení z pohybu. Tak vypadal třídenní projekt Viktorie Plzeň Pojďme se hýbat a sportovat s Viktorkou, který se konal v areálu 33. Základní školy v Plzni. Pro děti byly připraveny různé pohybové hry, které byly plné zábavy.

Devátého ročníku akce se zúčastnilo zhruba devět set dětí a na hřišti se jim věnovalo přes dvacet trenérů FC Viktorie Plzeň. „Letošní ročník bych hodnotil opět velice kladně. Přálo nám počasí, nepršelo, což je vždycky základ úspěchu. Přišla spousta dětí, o které se starala dvacítka klubových trenérů. Zapojilo se dvacet mateřských školek z městských obvodů 1 a 3, kterým jsme zajistili a zorganizovali dopravu do areálu 33. ZŠ a tréninkové jednotky pod vedením našich odborných trenérů. Akce byla podle mého velice povedená,“ hodnotil akci šéftrenér přípravkových kategorií Jaroslav Kovařík.

„Letošní ročník Pojďme se hýbat a sportovat s Viktorkou se nám moc líbil, ostatně jako každý rok. Vše bylo perfektně připravené, děti byly spokojené, čekala na ně spousta stanoviš a my se budeme těšit na příští rok. Velkou radost nám udělali trenéři, kteří byli úžasní. Věnovali se dětem a je vidět, že je práce s dětmi baví. Užily jsme si to i my učitelky, které jsme vše jen sledovaly,“ řekla po akci učitelka 7. mateřské školky Ilona Landová.

„Cílem tohoto, dnes již tradičního projektu, je ukázat předškolákům formou hry, jak je sport a aktivní pohyb krásný, a tím pomoci zúčastněným dětem vytvářet pozitivní vztah k tělesné aktivitě. Za téměř deset let trvání nám naše zkušenosti ukazují, že právě problém aktivního pohybu dětí je velmi aktuální a podobné projekty jsou jednoznačně potřebné. I když ten hlavní cíl projektu není nábor dětí do našeho klubu, přesto každý rok objevíme několik šikovných kluků či dívek, jejichž rodičům nabídneme možnost rozvíjet talent těchto dětí v našich přípravkových družstvech. Na závěr bych chtěl velmi poděkovat všem trenérům, kteří se na organizaci celé akce podíleli,“ zhodnotil Petr Žitek, předseda spolku VIKTORIA PLZEŇ – fotbal, z.s.

Fotogalerie