Deset zápasů zažila v letošní sezóně plzeňská Doosan Arena. Ve všech případech se jednalo o zápasy vítězné. Ten poslední se ve Štruncových sadech odehrál v neděli 22. března, kdy viktoriáni dvěma brankami pokořili Slovan Liberec.

Trenéra Miroslava Koubka těšilo, že jeho hráči dokázali anglický týden zvládnout. „Vyhráli jsme třetí utkání v týdnu a splnili si svůj skrytý cíl. Utkání bylo náročné, bylo vidět, že je to to poslední. Trochu nám možná scházela lehkost, což jsem ale čekal. Liberec to navíc umocnil tím, že přijel velice odvážně a aktivně. Nᚠsoupeř hrál dobře organizovaně a aktivně, dobře narušoval naši rozehrávku a byl dobrý v soubojích. Vůbec nevypadal jako mužstvo, které je v tabulce na sestup. Nedařilo se nám zdolávat aktivní blok Libereckých. Rozhodující bylo pochytat přicházející brejky soupeře. Je dobré, že se nám podařilo vstřelit góly ze standardek, tím jsme si dnes pomohli,“ zhodnotil Miroslav Koubek průběh utkání, které otevřela vstřelená branka Viktorie. „Bylo to důležité, mužstvo se uklidnilo a mohlo pokračovat v zápase za příjemnějšího stavu,“ dodal plzeňský trenér.

Václav Pilař po svém příchodu na hřiště viditelně oživil hru. „Václav byl nejhůře postižen prodělanou nemocí, jeho stav byl poměrně vážný a my šli cestou jeho postupného zatěžování,“ zdůvodňuje Koubek situaci, kdy reprezentační záložník nenastoupil od první minuty utkání. 

V letošní sezóně dokázalo vstřelit branku v zápase Synot ligy celkem osmnáct hráčů Viktorie. „Je to otázka kolektivní ofenzivy. Snažíme se do útočné fáze zapojovat vlastně všechny hráče, takže útočí i stopeři. Někdy se to daří více, někdy méně. To, že se daří střílet branky většímu množství hráčů, beru jako úspěch týmové ofenzivní fáze,“ má jasno první muž plzeňské střídačky.

Po třech utkáních v rychlém sledu čeká českou fotbalovou scénu reprezentační přestávka. „Absolvovali jsme stresový týden, protože při třech zápasech v týdnu jsme ve stresu byli vlastně neustále. Teď se můžeme uvolnit a trochu si i užít fotbal na tréninku, což je někdy potřeba,“ přemýšlí Miroslav Koubek, ovšem jedním dechem dodává, že absence klíčových hráčů mužstva pro něj bude jistou komplikací.

Fotogalerie