2. 3. 2021    Zápas

Postup do čtvrtfinále MOL Cupu řídil Aleš Čermák!

FC Viktoria Plzeň
13. Čermák
41. Čermák
56. Čermák

Osmifinále / Úterý 2. 3. 2021, 14:00 / Doosan Arena

Osmifinále / Úterý 2. 3. 2021, 14:00
Doosan Arena

FC Viktoria Plzeň

3:1

(2:0)

FC Hradec Králové

74. Dvořák

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Hruška – Havel (75. Koželuh), Kaša, Brabec, Falta (60. Hybš) – Bucha (60. Šulc), Kalvach, Čermák – Kayamba (10. Mihálik), Ondrášek, Ba Loua (75. Beauguel)

FC Hradec Králové

Vízek – Mejdr, Kodeš, Donát, Urma – Soukeník (82. Samko), Kateřiňák – Prekop (65. Záviška), Dvořák (80. Novotný), Vlkanova – Vašulín

statistiky

Branky: 13. Čermák, 41. Čermák, 56. Čermák – 74. Dvořák, Rozhodčí: Hocek – Flimmel, Hock

Diváci: uzavřeno

Viktoria Plzeň se v rámci osmifinále MOL Cupu potkala s druholigovým Hradcem Králové. Hlavním hrdinou zápasu byl domácí záložník Aleš Čermák, který se postaral o všechny tři góly viktoriánů.

Trenér Viktoria Adrian Guža udělal v sestavě hned několik změn, do branky se například postavil Aleš Hruška, na hrotu útoku vyběhl Zdeněk Ondrášek a ve středu zálohy operoval LukᚠKalvach, který v Brně stál za žluté karty. Davida Limberského tentokrát trenéři pošetřili, místo něj od první minuty hrál Adriel Ba Loua.

Za postupem Viktorii nasměrovaly již v první půli dvě branky Aleše Čermáka. Hned ve 13. minutě zapadl do sítě jeho centr z pravé strany, krátce před poločasem se pak opřel hlavou do míče, který se od břevna a gólmana dostal do sítě. Celé gólové akci předcházel nakrátko rozehraný roh a přesný centr Lukáše Kalvacha.

Viktorka šla do kabin za stavu 2:0, stinnou stránkou však bylo svalové zranění Joela Kayamby, jehož na hřišti nahradil Ondřej Mihálik.

Střelecké kopačky si Aleš Čermák obul i do druhé půle. V 56. minutě se prosadil po centru Mihálika a o osudu utkání a tudíž i postupujícím bylo prakticky rozhodnuto. Další velkou šanci na vylepšení skóre měl Zdeněk Ondrášek, jeho hlavička však mířila těsně vedle.

V 74. minutě se čestného úspěchu dočkali i hosté z Hradce, po standardní situaci se trefil Pavel Dvořák.

Na celkovém skóre se již nic nezměnilo, Viktoria Plzeň tak po výhře 3:1 postupuje do čtvrtfinále MOL Cupu!

Sestřih