Návrat po reprezentační přestávce vyšel na jedničku! Viktoria Plzeň v Doosan Areně porazila ostravský Baník 3:0. LukᚠHejda vsítil první branku v sezoně, Michael Krmenčík pak padesátou v lize. Trefil se také TomᚠChorý. První dva střelci a trenér Pavel Vrba zhodnotili zápas.

„Viděli jsme velice dobré utkání, které fanoušky asi bavilo. Pro nás to bylo složitější tím, že jsme v prvním poločase nedali nějaký gól, pak by to možná bylo trošku klidnější. Co se týče úrovně zápasu, tak to splňovalo asi vše, co se od těchto mužstev čeká. Jak Baník, tak my jsme předvedli velice dobrý výkon,“ řekl k předvedené hře kouč Západočechů.

Pětapadesátiletý trenér se vyjádřil také k padesátému ligovému gólu Michaela Krmenčíka. „Myslím si, že už měl mít dávno minimálně osmdesát gólů, protože už měl tolik šancí, že jich mohlo být víc,“ vtipkoval trenér. „Buďme rádi za těch padesát. Pokud máte útočníka, který střílí tolik gólů, tak je to dobře. Věříme mu a on nám to oplácí vstřelenými brankami,“ řekl už vážněji.

Viktoria tak před šlágrem se Slavií znovu stáhla náskok lídra soutěže. „Manko šesti bodů po třinácti kolech je samozřejmě trochu složitější, ale já si vzpomínám, kdy jsme sami měli náskok mnohem větší a přesto jsme se až do konce ligy třepali, jestli nás někdo nedožene. Samozřejmě ten zápas za týden bude hodně důležitý, ale nemyslím si, že je konec soutěže. Jsme teprve v jedné třetině.“

Michael Krmenčík: Trenér nám po půli říkal, abychom takhle hráli dál

Skóre zápasu v 50. minutě po centru Adama Hlouška otevřel LukᚠHejda. „Bylo to nacvičené,“ přiznává. „Přesně takhle jsme to chtěli zahrát. Hloušan to dal dobře před bránu, mně už jen zbývalo najít si prostor a trefit to, což se podařilo. Jsem rád, že nás tento gól uklidnil a pak už se hrálo lépe,“ těší ho.

10 minut nato svou padesátou branku v lize přidal Michael Krmenčík. „Už v prvním poločase jsem tam měl nějaké situace, dal jsem třeba tyč... V té 60. minutě už se to ke mně naštěstí odrazilo, skóroval jsem a za to jsem rád. Doufám, že těch branek bude více,“ přeje si útočník Plzně.

Již v prvním poločase byli viktoriáni aktivnějším týmem, gólově to sice nestvrdili, ale měli se od čeho odrazit do zbytku zápasu. „Trenér nám říkal, že když tak budeme hrát nadále, soupeř odpadne. To se potvrdilo, druhý poločas jsme dali tři góly,“ říká Krmenčík. „Udělali jsme si to těžké sami, mohli jsme vést 2:0 už třeba ve 20. minutě a byl by klid. Naštěstí jsme ve druhé půli dali gól brzy, pak jsme přidali druhý a bylo víceméně rozhodnuto,“ doplňuje Hejda.

Fotogalerie