Jednoznačně nejlépe se v sezoně 2021/2022 zadařilo kategoriím U13 a U16, které po vzoru „A“ týmu pozdvihly nad hlavu mistrovské poháry, ale i ostatní celky si vedly dobře a žádný neskončil na horším, než na šestém místě.

Ženy

Viktoriánky cílily vysoko, ale do skupiny o titul bohužel jen těsně neproklouzly. „Chtěli jsme do horní čtyřky, ale vinou zranění jsme v kompletní sestavě odehráli prakticky jen poslední zápas s Pardubicemi,“ uvedl trenér žen Daniel Prokop. „O našem nepostupu rozhodlo utkání na Slovácku, který jsme prohráli gólem dvě minuty před koncem,“ řekl Prokop. Jeho svěřenkyně tedy nakonec hrály skupinu o záchranu, sestup jim ale reálně vzhledem k bodovému náskoku nehrozil a sezonu v klidu dohrály na konečném šestém místě. ZDE si můžete přečíst rozhovor s trenérem Danielem Prokopem a ZDE s jednou z opor Petrou Markelovou.

WU18

S podobnou situací se potýkaly i dorostenky. I ony se v závěru ročníku octly v nadstavbě o záchranu a rovněž měly předem jisté setrvání v první lize i na příští sezonu. Na předposlední Hradec Králové měly jednoznačný 18bodový náskok. Nejlepší střelkyní týmu Pavla Hudečka byla jedenáctigólová Barbora Kadlecová.

WU15

Starší žákyně ročník zakončily se 14 výhrami a 8 prohrami na klidné páté příčce. Skoro o třetinu jejich gólů se postarala talentovaná útočnice Natálie Gotthardtová, která s 26 trefami ve 22 zápasech dokonce obsadila první místo v tabulce střelců. Jen v posledním utkání s Teplicemi se trefila pětkrát! Za své výkony po zásluze obdržela ocenění pro mládežníci měsíce května. „Natálie má velký přínos pro tým jak na hřišti, tak v kabině. Vždy byla tahounkou týmu v těžkých utkáních,“ chválí ji trenér Milan Lukeš. 

WU13

Mladší žákyně měly prakticky totožnou bilanci, také obsadily páté místo a rovněž zvládly vítězně 14 utkání a z 8 odešly poražené. Jejich útok (172 vstřelených gólů) patřil k těm lepším v soutěži, na čemž mají značný podíl kanonýrky Barbora Větrovská a Aneta Hrdličková, které soupeřkám nastřílely 30, respektive 33 branek.


U19

Devatenáctka se poměrně dlouhou dobu držela na horních pozicích a opatrně pokukovala po prvním místě. Nakonec v kvalitou nabité soutěži obsadila šestou příčku. Není bez zajímavosti, že se viktoriánům dařilo lépe na půdě soupeřů „Na hřišti jsme skvělý tým, který drží pohromadě a i mimo něj jsme dobrá parta,“ říká kouč Štěpán Havránek, jenž je zároveň šéftrenérem mládeže FCVP. Jeho tým navíc loni v červenci ovládl domácí Memoriál Stanislava Štrunce, na němž předčil třeba Augsburg nebo Olympique Marseille! A již za pár týdnů bude mít možnost se pokusit svůj úspěch zopakovat. Článek o jejich jízdě turnajem si můžete přečíst ZDE. Rozhovor s trenérem Havránkem po Memoriálu pak ZDE.

U18

Osmnáctka měla velmi dobře vyvážený jak útok, tak obranu, v obojím totiž červenomodří patřili ve své soutěži k těm nejlepším. Nakonec se umístili na čtvrtém místě, které jim zajistilo právě dobré skóre, Páté Táborsko totiž získalo stejný počet bodů. Nejlepším střelcem pak byl se 13 brankami na kontě Adam Štauber.

U17

Sedmnáctka skončila pátá se skóre 76:47. Nejvíce gólů, konkrétně 18, za tým Ondřeje Šimla vstřelil Pavel Hašek. Ten se přitom během sezony posunul do devatenáctky a několikrát se objevil i v kádru „B“ týmu a většinu branek tak vstřelil už v první fázi ročníku.

U16

Tým vedený Davidem Vaněčkem napodobil áčko a získal mistrovský titul! Na první příčce tabulky se držel dlouhou dobu, ale druhá Bohemka mu neustále šlapala na paty. O zisku poháru se tedy definitivně rozhodlo v předposledním kole, v němž viktoriáni vyzvali právě „klokany“ a porazili je 2:0. Ročník navíc mužstvo zakončilo s jedinou prohrou na kontě, s nejlepší obranou a druhým nejlepším útokem! Navíc disponuje nejlepším kanonýrem soutěže Adamem Šlegelem, jenž sítě soupeřů rozvlnil hned 22 krát! A aby toho nebylo málo, plzeňské naděje k tomu přivezly i bronzové medaile z Memoriálu Vlastislava Marečka. Článek o jejich úspěšné sezoně si můžete přečíst ZDE.

U15

Žáci U15 se rovněž umístili v horní polovině tabulky, se skóre 73:55 konkrétně na šesté pozici. Nejlepším střelcem týmu Pavla Fořta byl jedenáctigólový MatyᚠKubrycht.

U14

Druhý nejlepší útok v soutěži (113 gólů) pro celek vedený Janem Kovářem znamenal rovněž šesté místo. 28 zásahy se na konečném výsledku podílel útočník Martin Lexa. Velká část kádru včetně trenéra se navíc podílela na úspěchu Výběru plzeňského kraje v Mezikrajské soutěži, z níž si přivezli bronzové medaile.

U13

The Invincibles, tedy Neporazitelní. Takto je označován tým londýnského Arsenalu, který v sezoně Premier League 2003/2004 ani jednou neprohrál. I toto legendární mužstvo si ale připsalo dvanáct remíz. Na rozdíl od viktoriánské třináctky, která za celý ročník neztratila jediný bod a s dvacetibodovým náskokem získala mistrovský titul! Na začátku června navíc viktoriáni zazářili i na mezinárodním turnaji v Roudnici nad Labem, který, stejně jako ligu, projeli bez porážky a za sebou nechali berlínskou Herthu nebo Lipsko. O jejích úspěších se více dočtete ZDE.

U12

Naše nejmladší kategorie z těch, co hrají pravidelnou soutěž, letošní ročník zakončila s třetím nejlepším útokem v lize (202 gólů) na pátém místě. K tomu výraznou měrou přispěl Jakub Kovařík, který brankáře soupeřů překonal hned 47krát. Slušný gólový zápis má i jeho parák a skorojmenovec Jakub Hoblík, jenž se trefil 30krát.


Kompletní přehled výsledků