Zápas základní skupiny Evropské ligy v rakouské Vídni bude pro Karla Krejčího třetím vystoupením v roli hlavního trenéra ve skupinové fázi prestižní evropské soutěže. Výsledek zápasu je pro vývoj základní skupiny E klíčový.

„Rapid zvládl vítězně první dvě kola ve skupině. Pokud chceme postoupit do jarních bojů v Evropské lize, bylo by dobré na Rapidu neprohrát. Pro podobu naší základní skupiny je to určitě klíčový zápas,“ přemýšlí plzeňský trenér. „Rakouský fotbal jde nahoru. Rapid je kvalitní mužstvo, které má výbornou organizaci hry, rychlý přechod do útoku a výborné standardky,“ komentuje soupeře Karel Krejčí. „Měli zprvu výhodu, že Villarreal na jejich hřišti nastoupil v dost obměněné sestavě. Výhra je určitě povzbudila, což potvrdili i v utkání s Minskem. První dva zápasy zvládli, mají šest bodů a určitě udělají maximum, aby se v zápase s námi přiblížili postupu,“ varuje.

V rakouské nejvyšší soutěži ovšem budí výkony Rapidu lehké rozpaky. V posledních dvou utkáních zítřejší soupeř Viktorie zaváhal, když prohrál se Salcburkem a Wolfsbergerem. „Začátek sezóny jim vyšel výsledkově lépe, než období, které mají právě za sebou. Viděl jsem sestavy v těchto zápasech a určité změny tam byly. Je otázka, zda jsou zranění nebo je jen šetří na utkání s námi. Určitě i oni umí počítat a ví, že zápas, který je před námi, je pro vývoj skupiny důležitý,“ dodává Krejčí.

Do základní sestavy zařadí namísto vykartovaného Václava Procházky Lukáše Hejdu. „LukᚠHejda čeká na svou šanci a poctivě trénuje. Má dostatek zkušeností, aby zápas zvládl,“ říká na konto mladého obránce. „Před zápasem se Zlínem jsem se do poslední chvíle rozhodoval, jestli ho nasadit nebo ne. To, proč nakonec nenastoupil, bylo zapříčiněno především hrozbou zranění. Kdyby nám vypadl další stoper, bylo by to už špatné,“ vysvětluje Krejčí. „Lukᚠi Honza Baránek jsou konstruktivní stopeři. Věřím, že na hřišti jim to bude klapat,“ uzavírá první muž plzeňské střídačky.

Fotogalerie