Na otázky novinářů odpovídali na tiskové konferenci hlavní trenér Miroslav Koubek a LukᚠKalvach.

Lukáši, jak rozdílné bude zítřejší utkání oproti tomu prvnímu v Plzni?

Myslím si, že to bude jiné utkání, Ballkani hraje „doma“. Navíc soupeři jde o hodně. Víme, že jsou silní na míči, a i individuálně jsou dobře vybavení. Určitě nás čeká další těžké utkání. Musíme být poctiví směrem dozadu. Rozhodně chceme uspět i navzdory tomu, že soupeř musí vyhrát, pokud chce pomýšlet na postup.

Už jste se byl podívat u hřiště. Myslíte si, že je lepší než to v Prištině?

Hřiště je rozhodně lepší než to v Prištině. Čekám, že se bude hrát dobrý fotbal a bude to skvělý zápas.

Bude pro tým problém, že se nebude moct opřít vpředu o vysokého útočníka jakým je TomᚠChorý nebo Rafiu Durosinmi?

Problém to určitě nebude. Víme, že spolu tvořili vpředu velmi silné duo a byli jsme schopni toho využívat. Rafi už nám nějakou dobu chybí. Věřím, že oba kluky dokážeme zastoupit.


Pane trenére, do Albánie jste přiletěli se dvěma útočníky, jedním je Pavel Hašek, který nastupuje za B-tým. Dá se tedy předpokládat, že zítra nastoupí Jan Kliment, je to tak?

Mám takovou osobní tradici, že se před utkáním nikdy nevyjadřuji k sestavě a strategii naší hry. S tím souvisí i rozestavení. Pokud prominete, tak o tomto tématu tu nebudu nijak obšírněji mluvit.

Čeká vás teď opravdu náročný program. Rotace sestavy se nabízí.

Víme, že program je náročný. Víme, co nás čeká. Ty další v hlavách nemáme. Soustředíme se na zítra, neděli a středu v Boleslavi. Tři zápasy v sedmi dnech, logicky budeme muset sestavu trochu obměnit. To dá rozum. Jakým způsobem to provedeme víme my a hráči. Karty teď odkrývat nechci, ale souhlasím s tím, že promíchat to musíme.

Myslíte, že by Ballkani mohlo hrát hodně tvrdě a fyzicky, protože nemají takovou fotbalovou vytíženost?

Ballkani je mužstvem technickým. Utkání jako třeba v sobotu v Hradci, které bylo opravdu fyzicky náročné, by mě překvapilo. Tento herní systém jim není úplně vlastní. Svůj styl mají založený na technice, na kombinaci a dobrém pohybu. Očekávám spíše toto pojetí.