8. 7. 2022    Zápas

REPORTÁŽ: Proti Sint-Truidenu první prohra v přípravě na novou sezonu

FC Viktoria Plzeň
72. Mihálik

Přátelák / Pátek 8. 7. 2022, 18:00 / Westendorf

Přátelák / Pátek 8. 7. 2022, 18:00
Westendorf

FC Viktoria Plzeň

1:3

(0:3)

Sint-Truiden

18. Al-Dakhil
43. Hayashi
45. Al-Dakhil

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Jedlička (46. Tvrdoň) - Holík, Čihák (74. Kaša), Hejda (C) (46. Pernica), Havel (46. Řezník) - Ndiaye (46. Bucha), Kalvach (46. Qose) - Pilař (60. Mihálik), Sýkora (74. Dedič), Cadu (46. Cadu) - Kliment (46. Trusa)

Sint-Truiden

Yabuki - Al-Dakhil, Hashioka, Konaté, Hayashi, Kagawa, Van Dessel (70. Bocat), Janssens, Boya, Leistner (C), Brüls

statistiky

Branky: 72. Mihálik - 18. a 45. Al-Dakhil, 43. Hayashi.

Diváci: 100

V šestém přípravném zápase na novou sezonu si viktoriáni připsali první porážku. V rakouském Westendorfu se utkali s belgickým Sint-Truidenem, kterému podlehli 1:3. O výsledku rozhodla první půle. O jedinou branku červenomodrých se postaral Ondřej Mihálik.

Svěřenci trenéra Michala Bílka vstoupili do zápasu aktivně a bojovali o každý kus hřiště. První velkou šanci si však vytvořil soupeř. V 18. minutě otevřel Sint-Truiden skóre zápasu, když se po rohovém kopu hlavou k tyči přesně prosadil Al-Dakhil, který nedal brankáři Jedličkovi nejmenší šanci.

Hráči belgického celku navýšili své vedení v závěru první půle, kdy nejprve dvě minuty před poločasovým hvizdem doklepl z dorážky balon do sítě Hayashi a v poslední minutě prvního dějství poté vstřelil náběhem na zadní tyč druhý gól v zápase Al-Dakhil. Viktoriáni tak museli v druhé pětačtyřiceti minutovce dotahovat tříbrankovou ztrátu.

Do druhého poločasu vstoupili Plzeňští v obměněné sestavě a postupně si začali vytvářet šance. Po povedené kombinaci se nejdříve ve vápně dostal k zakončení Mihálik, jehož střela však mířila nad branku soupeře a několik minut poté se již křídelník FCVP nemýlil, když získal odražený balon, vytvořil si střeleckou pozici, zpoza vápna přesnou střelou k tyči rozvlnil belgickou sí a v 72. minutě snížil na konečných 1:3.

Dva důležité zákroky předvedl ve druhé půli Marián Tvrdoň, který mezi třemi tyčemi vystřídal Martina Jedličku. Na druhé straně měl gólman Sint-Truidenu také plné ruce práce, když se musel vypořádat se dvěma nebezpečnými střelami z dálky, které na něj vyslal Matej Trusa.

Konečné skóre se neměnilo ani v 88. minutě, kdy byla proti červenomodrým odpískaná penalta, ke které se postavil Shinji Kagawa, jenž vysoce přestřelil Tvrdoňovu branku. Viktoria tak poprvé v přípravě na novou sezonu stála na straně poražených. Před odjezdem ze soustředění v Rakousku čeká plzeňské fotbalisty ještě generálka proti Besiktasi. Tu odehrají v pátek 12. července od 16 hodin v Kufsteinu.