Plzeňští odchovanci Robin Hranáč, Pavel Šulc a Dominik Sváček, kteří prošli viktoriánskou mládeží a dokázali se prosadit až do prvního týmu, nyní prodloužili své kontrakty s klubem.

Robin Hranáč a Pavel Šulc spolu prošli mládežnickými kategoriemi a v sezoně 2018/2019 si dokonce v dresu devatenáctky zahráli základní skupinu prestižní UEFA Youth League, ve které poměřili síly s Realem Madrid, AS Řím nebo CSKA Moskva a do poslední chvíle bojovali o postup do vyřazovací části. Zatímco Pavel Šulc odehrál poslední sezonu v mistrovském kádru Michala Bílka, Robin Hranáč strávil uplynulou sezonu na hostování v Liptovském Mikuláši a jaro v Pardubicích.

Dominik Sváček si odbyl premiéru v nejvyšší soutěži ve viktoriánském dresu v sezoně 2016/2017, když naskočil do ligového zápasu s Jihlavou. Před sezonou 2021/2022 odešel na hostování do Liptovského Mikuláše, kde většinu sezony zastával pozici jedničky a zahrál si s týmem play off o účast v Konferenční lize. 

Robin Hranáč podepsal s Viktorií novou smlouvu na tři roky. „Jsem šastný, že mohu i nadále působit ve Viktorce a udělám maximum proto, abych trenéry zaujal. Věřím, že dokážu uplatnit nabité zkušenosti z hostování na Slovensku i v Pardubicích a pomoci týmu k úspěchu,“ prozradil plzeňský odchovanec.

„Robin Hranáč prošel hostováními na Slovensku a následně v Pardubicích, kde sbíral důležité ligové starty a zkušenosti. Svými výkony si jednoznačně řekl o novou smlouvu. Nyní určitě dostane šanci, aby se v letní přípravě popral o své místo v kádru Viktorky,“ uvedl generální ředitel klubu Adolf Šádek.

O další dva roky prodloužil své působení v Doosan Areně pravidelný hráč mistrovského kádru jednadvacetiletý Pavel Šulc. Kromě sedmadvaceti startů v lize sehrál „Šulcík“ důležitou roli také v předkolem Konferenční ligy, když gólem do sítě Brestu otevřel skóre zápasu.

„Pavel je reprezentantem do jednadvaceti let a víme o něm, že má velký potenciál. Jaro pro něj nebylo úplně jednoduché, ale přesto se neustále rval o svou šanci a jsem přesvědčený, že má ve svém věku vše teprve před sebou. Logickým krokem tedy bylo to, že jsme se domluvili na prodloužení jeho kontraktu,“ sdělil k podpisu nové smlouvy nadějného záložníka Adolf Šádek.

Dominik Sváček prodloužil kontrakt o dva roky. Nadcházející sezonu pak opět začne v dresu slovenského týmu z Liptovského Mikuláše, kde si vybudoval velmi solidní pozici a měl by být opět jedničkou mezi třemi tyčemi.