Odchovanec Viktorky a český reprezentant Robin Hranáč přestupuje do bundesligového TSG Hoffenheim. Samotný hráč i klub se rozhodli přijmout výjimečnou nabídku a umožnili realizovat tento transfer do jedné z top evropských soutěží.

Čtyřiadvacetiletý obránce Robin Hranáč, jenž prošel klubovou mládeží, svými výkony se prosadil do prvního týmu, stal se výraznou oporou a probojoval se i na EURO v dresu české reprezentace, přestupuje do bundesligového TSG Hoffenheim.

„Na Robina jsme obdrželi mimořádnou nabídku, která splňovala veškeré naše představy. Samotný hráč rovněž projevil zájem ji přijmout, víceméně si tímto krokem plní svůj další sen. Vzhledem k tomu, že je Robin naším odchovancem, ke klubu se vždy choval naprosto férově a odváděl vynikající služby, rozhodli jsme mu v této další cestě nebránit,“ uvedl Adolf Šádek, generální ředitel a předseda představenstva Viktorie.

„Dlouhodobým cílem a strategií klubu, která byla novými majiteli a vedením před rokem prezentována, je vychovávat mladé talentované fotbalisty, kteří budou mít potenciál přestoupit jednou do renomované evropské soutěže v rámci TOP 5 lig. A přesně tuto vizi nyní Robin naplnil. Samozřejmě nᚠmrzí, že ho nebudeme mít k dispozici na odvetu ve Skotsku, ale nabídka byla postavená tak, že k přestupu musí dojít ihned, nebo nebude realizovatelný. Jak jsem již uvedl, ve všech směrech ji ani z našeho pohledu nešlo odmítnout,“ dodal Adolf Šádek s tím, že na ambicích klubu se ani při odchodu Robina Hranáče nic nemění.

„To je hlavní zpráva pro naše fanoušky. Věřím, že tento krok pochopí a stejně jako my budou Robinovi přát hodně štěstí a držet mu na prestižním angažmá palce. My uděláme v odvetě v Edinburghu maximum pro postup a stejně nastaveni půjdeme i do dalších utkání na domácí či evropské scéně.“

Vzkaz pro fanoušky si připravil i samotný hráč.

„Chtěl bych všem našim fanouškům poděkovat. Dres Viktorky jsem odmalička miloval a vždy ho hrdě nosil. Zažil jsem tady krásné momenty, především minulá sezona byla naprosto fantastická. Teď je přede mnou nová výzva, zahrát si Bundesligu je dalším snem. Věřím, že na mě budou vždy vzpomínat jen v dobrém a jakmile bude trochu času, přijedu se určitě na Viktorku podívat,“ řekl urostlý stoper.

„Celému klubu a klukům přeju, aby zvládli příští týden odvetu a třeba se sem brzy vrátím v dresu Hoffenheimu v evropských zápasech, to byl bylo fantastické,“ uzavřel Robin Hranáč.

Přestupovou sumu ani další podmínky transferu se oba kluby rozhodly nezveřejňovat.

Hrany, děkujeme a a se ti v Hoffenheimu daří!