V zápase s týmem, proti kterému nastupoval s obrovským zanícením jako hráč, dnes Roman Pivarník oslavil vítězství. Viktoria Plzeň i přes handicap jednoho muže v poli dokázala otočit výsledek z 0:2 na 3:2 a připsala si tři body do tabulky Evropské ligy.

„Od včerejšího odpoledne se naše situace v obraně znovu změnila. Čtvrtý zápas po sobě jsme měli velké komplikace s poskládáním zadní řady, dnes to bylo snad nejcitelnější. Po rozcvičce jsme museli změnit kompletní podobu obrany. Do utkání jsme nastoupili s jedním stoperem a jedním pravým obráncem na stoperském postu. Krajní záložníci se posunuli na beky a díky tomu jsme měli na trávníku pouze dva čistokrevné obránce a osm ofenzivních hráčů,“ popisuje komplikace se sestavou trenér Roman Pivarník.

„Vstup do zápasu byl z naší strany výborný. Do jedenácté minuty jsme měli díky nátlakovém stylu fotbalu vést o dvě branky. Bohužel jsme v osmnácté minutě po pokutovém kopu prohrávali. Co se týče standardních situací, byli jsme ve značné výškové nevýhodě, což vyvrcholilo druhou obdrženou brankou. Je dobré, že jsme vstřelili kontaktní gól a do kabiny šli za stavu 1:2,“ rekapituluje první půli Pivarník. „O poločase jsme si řekli, že pokud budeme hrát aktivně, dobře bránit v bloku a dostávat se do nebezpečných pozic v útoku, nebude cítit, že hrajeme v oslabení o jednoho hráče. Jsem rád, že jsme dokázali zápas otočit v nᚠprospěch. Věřil jsem střídajícím hráčům, že dokážou zápas rozhodnout,“ dodává trenér Viktorie. „Jak jsme den i zápas špatně začali, tak jsme dobře skončili, protože pro všechny fanoušky i diváky u televizí musí být obrat z 0:2 na 3:2 fantastická podívaná. Musím smeknout před hráči, že jsme dokázali splnit to, co jsme si předsevzali,“ těší Pivarníka.

Zápas s Austrií Vídeň završil půlrok Romana Pivarníka v roli hlavního trenéra Viktorie Plzeň. „Z mojí strany vidím jen samá pozitiva. Škoda Evropské ligy, kde se nám nedařilo. Vynahradili jsme si to ovšem v lize. Z mého prvního půlroku v Plzni jsem nadšení. V Plzni jsem našel kvalitní kádr, podmínky odpovídající kvalitnímu tréninku a profesionální komunikativní management. Hráči přistupovali k tréninkovému procesu i životosprávě dobře. Dokázali jsme dobře provést změnu v kádru, ale roky člověk nezastaví. Na druhou stranu se nám tu rodí nové hvězdy – Michael Krmenčík hraje skvěle, stejně tak Jakub Hromada nebo Aleš Matějů, kteří mají za sebou velkou porci zápasů v dospělém fotbale,“ hodnotí průběh podzimní části trenér Viktorie.

Fotogalerie