V 16. kole FORTUNA:LIGY remizovali viktoriáni na hřišti Slovanu Liberec 1:1, ačkoliv se v závěrečné půlhodině hry museli obejít bez vyloučeného Lukáše Hejdy. Zápas zhodnotili útočník TomᚠChorý a hlavní trenér Pavel Vrba.

„Dohrávali jsme v 10 lidech, takže bod zlatý,“ má jasno TomᚠChorý. „Liberec hrál kvalitně, nenechal nás rozehrávat a my si museli pomáhat dlouhými míči. Nedostávali jsme se do naší hry. Nedá se nic dělat, je to sice ztráta dvou bodů, ale zároveň i zlatý jeden,“ vidí výsledek vytáhlý útočník.

V prvním poločase toho obecně k vidění moc nebylo. „V Liberci to je vždy takový boj. Nebyl prostor něco udělat s míčem, který furt skákal, což bylo těžké i pro naše střední záložníky. Moc situací jsme si nevypracovali, tohle musíme určitě zlepšit a doladit,“ říká jasně Chorý. „Zaplapánbůh za ten jeden gól. Po vyloučení a gólu Liberce na 1:0 si to domácí jen ukali, ale my ukázali charakter a vezeme si nakonec zlatý bod,“ těší útočníka hrajícího s číslem 18 na zádech.

A jak viděl zápas kouč Pavel Vrba? „První poločas byl vyrovnaný, ale v tom druhém Liberec dominoval. My máme štěstí, že jsme nakonec uhráli bod,“ netají. „Musíme ho brát všemi deseti. Liberec byl lepší, kombinačně silnější, více si dovoloval... V útočné fázi hrál velice dobře,“ ví trenér.

Jedinou gólovou akci Viktorie obstarali střídající hráči Milan Petržela s Janem Kovaříkem. „V poslední době jsme hráče hodně točili, takže jsem rád, že ti, kteří neměli prostor od začátku, nám pomohli k bodu. Milan Petržela se před gólem dobře individuálně prosadil, bohužel jsme podobných akcí v zápase už moc neměli,“ mrzí Vrbu.

Již v pondělí odletí Plzeňští do Moskvy vstříc dalšímu duelu Ligy mistrů. Jaké varování tedy z dnešního zápasu pro družinu trenéra Pavla Vrby plyne? „Uvědomili jsme si, že pokud nebudeme ve větším pohybu a schopnější z hlediska individuality, nemusí to dopadnout dobře. Liberec nám ukázal, že fotbal je o něčem jiném než o tom, že někam přijede favorit, který chce dominovat,“ varuje trenér.

Fotogalerie