24. 4. 2023    U16 - reportáž

Šestnáctka vysoko porazila Jablonec

FC Viktoria Plzeň

27. kolo / Neděle 23. 4. 2023, 14:45 / Raková

27. kolo / Neděle 23. 4. 2023, 14:45
Raková

FC Viktoria Plzeň

6:1

(3:0)

FK Jablonec

FC Viktoria Plzeň

Habl - Speierl (60. Holba), Jícha, Veselák, Růžička F. Abrhám (60. Křivánek), Arnošt, Büchner, Růžička O. (60. Lavička), Ruta (60. Dušek), Kdolský (46. Sýkora)

statistiky

Branky: 11. Speierl, 14. Abrhám, 22. Kdolský, 52. Sýkora, 55. Büchner (pen.), 59. Ruta (pen.) - 90. Kostka ŽK: Sýkora 2x - Dvořák, Špringl, Novotný, Samodeyko ČK: Sýkora Rozhodčí: Kastl - Cihlář, Šlauf

Diváci: 50

Viktoriánská kategorie U16 odehrála v Rakové utkání s Jabloncem, kde se pokusila navázat na vítěznou šňůru.

Viktoriáni, kteří tentokrát hráli v černozelené kombinaci, vstoupili do utkání fantasticky. V 11. minutě otevřel skóre Martin Speierl, o tři minuty později na něj navázal Jan Abrhám a úžasný vstup dokonal ve 22. minutě svou brankou LukᚠKdolský. Zbytek první půle odehráli domácí výborně, kontrolovali hru a soupeře z Jablonce k ničemu nepustili. Do poločasu se už ukazatel skóre nepohnul a zastavil se na stavu 3:0 pro Viktorku.

Druhý poločas měl hodně podobný začátek jako ten první. 52. minuta přinesla zvýšení na rozdíl čtyř branek, které zařídil Matěj Sýkora. O chvíli později přišli další dva údery a oba ze značky pokutového kopu. První penaltu proměnil Radek Büchner a druhou Filip Ruta. Za stavu 6:0 se snažili Viktoriáni hlavně hrát zodpovědně a nenechat Severočechy korigovat gólový stav.

Komplikace pro Viktorku přišla 15 minut před koncem, kdy svou druhou žlutou kartu obdržel Matěj Sýkora po faulu na brankáře Jablonce a musel předčasně odejít do kabin. V samém závěru utkání se nakonec Jablonci podařilo snížit, kdy se trefil LukᚠKostka. Poté rozhodčí ukončil zápas, který skončil vysokým vítězstvím Viktorie 6:1.

hodnocení trenéra

Pavel Fořt: „Máme za sebou náročný týden, Jablonec je těžký soupeř, ale kluci potvrdili, že jsou v dobrém rozpoložení. Myslím, že jsme utkání rozhodli na začátku první půle, kdy jsme do 20. minuty vedli 3:0, takže velká spokojenost. O poločase jsme kluky nabádali, že to je 0:0, což potvrdili nástupem do druhého poločasu, který byl skvělý. Uklidnili jsme, zvýšili jsme na 6:0. Potom jsme dostali červenou kartu, takže jsme si vyzkoušeli i hru v oslabení. Kluci hráli dobře, zodpovědný výkon."