2. 4. 2023    Ženy – reportáž

Starší žačky nasázely Jihlavě deset gólů

FC Viktoria Plzeň

17. kolo / Sobota 1. 4. 2023, 13:30 / 33. ZŠ

17. kolo / Sobota 1. 4. 2023, 13:30
33. ZŠ

FC Viktoria Plzeň

10:0

(5:0)

FC Vysočina Jihlava

FC Viktoria Plzeň

Peterková - Větrovská, Boučková, Kynclová, Cinková, Antony, Blasczyková, Brandlová, Balejová, Ottová, Kadeřávková

statistiky

Branky: 8. Kadeřávková, 14. Antony, 17. Brandlová, 22. Brandlová, 40. Brandlová, 48. Timková, 50. Boučková, 56. Timková, 73. Bauerová, 77. Kynclová Rozhodčí: Jaroš

Diváci: 20

Kategorie WU15 odehrála svůj poslední zápas v základní části na domácí půdě proti Jihlavě. Viktoriánky chtěly odčinit dvě porážky za sebou a nastartovat vítěznou šňůru.

Hráčky v červenomodrém vlétly do zápasu a naprosto kontrolovaly hru. Od začátku si vytvářely velké příležitosti, což se projevilo v osmé minutě, kdy otevřela skóre zápasu Tereza Kadeřávková. Poté přišla gólová smrš, kdy zvládly holky dát tři góly během osmi minut. Trefila se Klaudie Antony a dvakrát Laura Brandlová. Krátce před koncem prvního poločasu završila hattrick Laura Brandlová a zvýšila na 5:0.

Ve druhé půli pokračovaly Viktoriánky v tempu a velké dominanci. Chvíli po zahájení hry se prosadila Natálie Timková a hned na ní navázala sedmou brankou Kristýna Boučková. V 56. minutě přidala svou druhou branku Natálie Timková. Další dva góly přidala Klára Bauerová a Šárka Kynclová. I přes obrovské množství šancí už starší žačky další trefu nepřidaly a porazily Jihlavu vysoko 10:0.

hodnocení trenéra

TomᚠBeran: „V rámci 17. kola jsme na domácím hřišti přivítali Jihlavu. Věděli jsme, že tým z Vysočiny je hodně houževnatý a celý týden jsme se na to připravovali. Již od srazu jsme měli z holek dobrý pocit, rozcvička a následný zápas naše dojmy potvrdily. Od začátku utkání jsme jasně přebrali iniciativu a dominovali po celou dobu hry. Holky výborně plnily taktické pokyny a hrály pěkný kombinační fotbal s rychlým přechodem do ofenzivy. Po poločasové pauze jsme využili volného víkendu týmu WU13 a dali tak šanci dvěma hráčkám z tohoto ročníku, konkrétně útočnici Bauerové a brankářce Dragounové. Obě hráčky předvedly nadstandardní výkon a Bauerová dokonce vstřelila po krásné solo akci premiérový gól. Tímto chceme poděkovat trenérům z kategorie WU13, na hráčkách je vidět kvalitní příprava na přechod na velké hřiště. Celkově chceme po těžkých týdnech pochválit celý tým za velmi dobrý přístup. Jediným negativem je velké množství neproměněných šancí."