Z Mladé Boleslavi se viktoriáni vracejí s bodem za remízu 2:2. Zápas společně s trenérem Adrianem Gužou zhodnotili obránce Milan Havel a útočník LukᚠMatějka, který se za Viktorku trefil v lize poprvé.

„Byl to dobrý zápas. Padly 4 góly, ale remíza je pro nás velmi málo,“ začal své hodnocení trenér týmu. „Zradila nás velmi slabá produktivita. Do utkání jsme dobře vstoupili a vedli 1:0, pak přišly další velké šance, ale místo toho, abychom vedli o více branek, soupeř vyrovnal. Ve druhé části pak nejdeme do vedení a naopak inkasujeme, museli jsme tak dotahovat... Je dobře, že se mužstvo nezlomilo a makalo až do konce. Díky tomu jsme alespoň remizovali, ale nízká produktivita a zisk jen jednoho bodu je špatně,“ ví dobře Adrian Guža.

V duelu nuceně střídali kvůli zranění Adriel Ba Loua i Pavel Bucha. „Je to nepříjemné a uvidíme, jak to s nimi a s ostatními marody bude, máme před sebou celý týden. I tak jsem ale dnes cítil, že kluci, co naskočili do hry, přinesli energii,“ hledá trenér pozitiva. „Je super, že Šulci navázal na solidní výkony a odměnil se gólem. Cením si i gólu Matějky, ale to hlavně z týmového pohledu... Potřebujeme však prostě zvýšit produktivitu, bod je málo,“ doplňuje Guža. „Musíme se zaměřit na to, proč došlo k chybám. Defenzivu vnímám v komplexu celého týmu, nechci nic svalovat na jednotlivce.“

K remíze měl co říci i Milan Havel. „Ač se to může zdát, že jsme dotahovali a dali gól v závěru, tak bod je pro nás zklamání. Potřebujeme vyhrávat, z tohohle pohledu je to určitě málo. Taková klasika, na gól se strašně nadřeme a loupe se nám všechno v síti. Třeba jak to trefil Škoda…“ připomněl parádní šibenici domácího útočníka.

„Nejde jen o šance, ale i o spoustu situací. V první půli třeba konkrétně na naší pravé straně – myslím si, že jsme měli spoustu situací, které se daly vyřešit lépe. Příklad před jejich gólem, naše šance, ale jim se to odrazí do brejku a Škoda to pak trefil krásně… Bohužel to jsou rozdílové momenty a na těch musíme zapracovat,“ ví zadák Viktorky.

Z plzeňského týmu prožil povedený týden LukᚠMatějka. Už ve středu se trefil dvakrát v pohárovém zápase proti Přepeřím, s Mladou Boleslaví přidal i první ligovou trefu v dresu Viktorky. „Góly vždycky útočníkovi pomůžou, i teď jsem šel na hřiště s jasným pokynem ho dát a pomoct týmu vepředu. Jsem rád, že se mi to povedlo, ale škoda, že z toho nejsou tři body,“ lituje hroák Západočechů.

Svoji premiérovou branku za Viktorku ve FORTUNA:LIZE popsal následovně: „Viděl jsem, že Kayi jde ze strany, tak jsem si snažil najít místo ve vápně a jít do prostoru, kam jsem si myslel, že by to mohlo přiletět. Na poslední chvíli jsem viděl míč, tak jsem tam jenom strčil hlavu a naštěstí jsem to trefil pěkně.“

Co však podle něj viktoriánům chybělo k výhře v Boleslavi? „Jednoznačně proměnit šance, co jsme měli. Do zápasu jsme vstoupili dobře, dali jsme rychlou branku… Ale trápí nás produktivita. Šance si vytváříme, ale nedokážeme dát víc gólů a pak nás to zbytečně stojí body,“ uvědomuje si LukᚠMatějka.

Fotogalerie