FC Viktoria Plzeň zvládla utkání 27. kola Synot ligy, porazila Jihlavu 2:0 a s předstihem mohla začít slavit zisk titulu pro mistra ligy. Po závěrečném hvizdu proběhla dekorace králů a na podiu nechyběl ani Marián Čišovský.


„Titul patří Máriovi, je to velký bojovník a my jsme ho chtěli co nejvíc podpořit. Mám velkou radost, že jsme to dokázali. Celý tým i fanoušci si to za celou sezonu zaslouží,“ říká Matúš Kozáčik, který v utkání vychytal čisté konto. „Jsou to nepopsatelné pocity, přesně pro tohle se fotbal hraje. Užívat si oslavy společně s fanoušky je prostě skvělé,“ doplňuje Jan Holenda.

Viktoria využila hned první šanci, kdy mohla získat titul. Výhra nad Jihlavou se ale nerodila lehce. „Nebylo to vůbec jednoduché, Jihlava byla výborně připravená a my jsme asi byli trochu nervozní,“ přiznává Jan Kovařík. „Když jsme dali dva rychlé góly, všechno z nás spadlo a pak už jsme si to pohlídali. Chtěli jsme slavit se svými fanoušky a to se nakonec povedlo,“ dodává David Limberský.

Třetí zisk titulu v pěti letech. To je skvělá bilance Viktorie Plzeň. Jedním z hráčů, který byl u všech milníků dějin západočeského klubu je právě odchovanec klubu David Limberský. „Už před prvním titulem se tady v Plzni rozjela neuvěřitelná vlna, na které se vezeme dodnes. Chci poděkovat fanouškům za to, že nás stále podporují, jsou stále s námi. Jsou to prostě nejlepší fanoušci v Česku a já jsem moc rád, že jsme jim opět mohli udělat takovou radost,“ uzavírá David Limberský.