Tři trefy a další tři body do tabulky k tomu. Viktoriáni zvítězili v Jablonci 3:0 a i nadále trůní na čele FORTUNA:LIGY. Úspěšný souboj na severu Čech následně zhodnotil dvougólový střelec TomᚠChorý společně s trenérem Michalem Bílkem.

„Jsme hrozně rádi, že zvládáme ligová utkání po duelech v Lize mistrů – to je strašně důležité. Víme, o co hrajeme,“ říká Michal Bílek. „Celé mužstvo ukazuje, že nás prohry s velkokluby nepoloží. Snažíme se koncentrovat i na zápasy v lize. To se nám daří a myslím si, že je to vidět i na hřišti,“ doplňuje TomᚠChorý.

Jak těžké je vůbec přeorientovat se z Ligy mistrů na ligu pro samotné hráče? „Hlava hraje velkou roli. Není to jednoduché, ale myslím si, že se s tím popasováváme dobře. Musím pochválit celý tým, hrabeme jeden za druhého, a to se ukazuje i na výsledcích,“ myslí si Choras.

Právě vytáhlý střelec se proti Jablonci prosadil dvakrát. Po delší době navíc v lize znovu nastoupil po boku svého paráka Jana Klimenta. „Hraje se mi s ním moc dobře, rozumíme si na hřišti i mimo něj. Hra na dva útočníky je pro nás jedna z variant. Jsem šastný, že jsem dnes posbíral body (góly). Příště to může být zase Klímič,“ má jasno autor již šesti ligových branek. „Už spolu hráli v několika zápasech předtím. Umí si vyjít vstříc, a i dnes to bylo dobré,“ chválí je trenér.

Západočeši i proti FKJ vstřelili gól z rohu. „Standardní situace jsou něco, na čem si zakládáme. Pomáháme si jimi a přináší nám výsledky. I dnes jsme se z nich prosadili, takže splnily přesně to, co od nich očekáváme,“ má radost Michal Bílek.

Náročný program červenomodrých pokračuje ve středu, kdy cestují ke 3. kolu MOL Cupu na hřiště dalekého Hlučína. „To se nedá nic dělat, rozhodně nebrečíme. Toužili jsme hrát evropské poháry, dostali jsme se do Ligy mistrů a museli jsme s tím počítat. Musíme se s tím vyrovnat,“ uvědomuje si plzeňský kouč.

Fotogalerie