Odvetné utkání prvního kola jarní vyřazovací fáze Evropské ligy na půdě Dinama Záhřeb se viktoriánům nepovedlo. Chorvatský celek vyhrál 3:0 a postoupil do osmifinále. Duel zhodnotili záložníci TomᚠHořava s Patrikem Hrošovským a hlavní trenér Pavel Vrba.

Po závěrečném hvizdu uznali viktoriáni zasloužené vítězství soupeře. „Od začátku nás tlačili a v prvním poločase vedli už 2:0. Bylo to těžké, neměli jsme navíc skoro žádné šance... Kvalita dnes byla na jejich straně,“ řekl jasně Hrošovský. Podobně hovořil i Hořava: „Dinamo bylo ve všem lepší. Vstoupilo do zápasu o hodně lépe než my. Zasloužilo si postoupit, my jsme nepředvedli dobrý výkon.“

„V prvním poločase bylo Dinamo ve všem lepší,“ mrzelo trenéra Pavla Vrbu. „Nevyšel nám vstup, soupeř byl agresivnější a důraznější. Když si na této úrovni myslíte, že máte na všechno čas, zjistíte, že je to jinak. Pro nás obrovské ponaučení, Záhřeb vyhrál zaslouženě,“ dodal.

Domácí celek vedl po první půli 2:0. Jak se viktoriáni hecovali v kabině o poločasové přestávce? „Řekli jsme si, že když budeme hrát takto dále, dopadne to jako některé jiné nepovedené venkovní zápasy v Evropě. Zároveň jsme ale věděli, že nᚠgól může zápas úplně otočit. Bohužel jsme pak dostali třetí a bylo rozhodnuto,“ prozradil Vrba.

Po zápase převládaly hlavně negativní emoce, na účast v pohárové Evropě 2018/2019 však viktoriáni mohou vzpomínat v dobrém. „Moc dobře víme, že to nebylo vůbec špatné. Jen je škoda, že po dobrém domácím utkání s Dinamem jsme si to v odvetě takto pokazili. Máme zraněných čtyři až pět hráčů, kteří by pravděpodobně do sestavy zasáhli, ale tak to ve fotbale prostě chodí,“ řekl hlavní trenér Plzně.

„Teď se to těžce říká, že pohárová sezona byla úspěch... Ale zahráli jsme si s kvalitními soupeři v Lize mistrů a dostali se do jarní fáze Evropské ligy, takže to tak můžeme považovat,“ věděl Patrik Hrošovský. „Liga mistrů byla velká zkušenost, zanechali jsme v ní slušnou stopu. Teď jsme však zklamaní, že jsme přes Dinamo nedokázali postoupit a evropské poháry pro nás končí,“ doplnil ho TomᚠHořava.

Fotogalerie