V Synot lize hráči FC Viktorie Plzeň dokázali zvítězit v posledních pěti zápasech a vítěznou šňůru budou chtít prodloužit i v sobotním souboji s Fastavem Zlín. Hlavní trenér Karel Krejčí si jako asistent reprezentačního kouče vychutnal postup Česka na EURO 2016 a výhru v Nizozemsku. I u národního týmu ale myslel na Viktorii.

„Bral jsem si práci s sebou na reprezentační sraz a koukal jsem tam na zápasy Zlína i Rapidu Vídeň. Co se týká Zlína, tak pro mě je to takové specifické utkání, protože v devadesátých letech jsem tam dvě sezony působil jako hráč, manželka má v Luhačovicích rodinu, takže to bude i pro ni zajímavý zápas,“ říká Karel Krejčí.

Česká reprezentace v posledních kvalifikačních zápasech předvedla dva odlišné výkony. Doma s Tureckem herně propadla a prohrála, v Nizozemsku pak hráči podali skvělé výkony a zvítězili. „Ten zápas v Nizozemsku dopadl dobře a myslím, že se na to dalo i dívat. Výsledkově jsme to zvládli, ohlasy jsou pozitivní a vzhledem k tomu, jak dopadly ty ostatní zápasy, tak nám ještě nedochází, co jsme dokázali. Vyhráli jsme kvalifikační skupinu, to je velký úspěch pro Českou republiku a já jsem rád, že jsem u toho, splnil jsem si sen,“ dodává kouč Plzně.

Během pauzy se v Doosan Areně nelenilo, naopak. Téměř každý den probíhaly dvoufázové tréninky, které trenérský tým společně připravil. „Vždy si s ostatními trenéry i kondičním trenérem sedneme a připravíme plán na celé období. První týden měli hráči spíše kondiční dvoufázové tréninky, takže dostali do těla. Pak už začal klasický předzápasový cyklus a vše se ladilo k nejbližšímu utkání,“ popisuje Krejčí.

Viktoria se v sobotu 17. října utká v Doosan Areně s největším překvapením letošního ročníku Synot ligy, Fastavem Zlín. „Fastavu vyšel vstup do sezony a dokazují, že jdou správnou cestou. Tým mají postavený na vlastních odchovancích, z týmu je cítit pokora a hlad po úspěchu. Jejich hra je založená na dobré organizaci a hlavně vepředu mají hráče, kteří dokáží rozhodovat utkání. Na to si musíme dát pozor. Železník s Poznarem hrají velmi dobře, ale my jsme v repre pauze dobře potrénovali, doléčili zranění a já věřím, že budeme pokračovat na vítězné vlně,“ uzavírá trenér Karel Krejčí.