V pondělí FC Viktoria Plzeň s předstihem oslavila zisk mistrovského titulu, v sobotu ji ale čeká další zápas Synot ligy. V rámci 29. kola se v Praze utká s Bohemians a podle trenéra Miroslava Koubka stojí před Viktorií těžký soupeř.

„Bude to náročné. Bohemians jsou tým, který bude chtít určitě uspět proti mistrům ligy, navíc hrají doma a nikdy to tam nebylo lehké,“ zamýšlí se kouč Plzně.

Na začátku týdne hrála Viktoria zápas s Jihlavou, pak následovaly oslavy a v úterý hráči měli volno. Od středy už se ale v Luční ulici celý tým začal připravovat na sobotní ligový zápas. „Příprava je poměrně krátká, protože jsme s Jihlavou hráli v pondělí a další zápas je v sobotu. K tomu navíc oslavy titulu. Pro mě je teď stěžejním úkolem dostat tým opět do slušné herní a tělesné kondice. Máme na to tři dny,“ dodává Koubek. „Myslím, že můžu avizovat nějaké změny. Nicméně ještě rozhodne závěr týdne, jak na tom hráči budou a jaký my trenéři z nich budeme mít pocit. Určitě ale chceme vidět v akci dva nebo tři hráče, kteří během jara tolik příležitostí nedostávali. Definitivní rozhodnutí ale padne až před zápasem,“ říká plzeňský trenér.

Plzeňský kouč je mistrem české ligy poprvé v kariéře. Dvakrát skončil druhý a proto si ani on nenechal následné oslavy uniknout. „Oslavy jsme si užili všichni. Pokud jde o mě, tak jsem zvolil rozumnou míru a v průběhu noci jsem po anglicku zmizel. Pondělí se nicméně povedlo,“ popisuje Miroslav Koubek, kterému na základě sázky s hráči přibylo premiérové tetování. „Doma o té dohodě věděli, manželku jsem na to upozornil, aby nebyla v šoku. Pak jsem koukal, jak to hráči tak dokonale připravili. Mám památku a hlavně jsme se u toho zasmáli,“ uzavírá trenér Miroslav Koubek.