Nabitý zápasový program pokračuje! Po středeční výhře nad Zlínem hned viktoriáni přepnuli s myšlenkami na sobotní duel s druhým týmem tabulky z Jablonce. Co před zápasem řekli zkušený veterán David Limberský a dnešní oslavenec, asistent trenéra Marek Bakoš?

Plzeňští se pyšní zlepšenou formou, na jaře prohráli pouze jeden zápas. „Vždycky je co zlepšovat, ale určitě jdeme nahoru. Oproti podzimu totiž dokážeme vítězit i v zápasech proti soupeřům, kteří jsou urputní vzadu. Vytvoříme si šance, které proměníme,“ těší Limberského.

Jak vůbec krajní bek ve 37 a půl letech zvládá náročný zápasový program? „Když se hraje každý třetí čtvrtý den, je to hodně náročné a občas potřebuji pauzu. Ale dělám maximum, snažím se kvalitně regenerovat a již několik let využívám veškeré prostředky, které zde na stadionu máme k dispozici. Doma pak tzv. hibernuji, dělám jen nejnutnější věci a mám tam oporu v tom, že mám klid a mohu se soustředit více na fotbal,“ pochvaluje si viktorián s číslem 8.

Od duelu s Jabloncem očekává těžkou zkoušku. „Uděláme ale vše pro to, abychom ho porazili a trošku více se docvakli na vyšší příčky v tabulce a zamíchali tím,“ říká s tím, že si pamatuje i podzimní duel, kde Plzeňané ztratili vedení 2:0. „Ty poločasy byly jako noc a den. Chtěli bychom zopakovat první půli, ale tentokráte celých 90 minut.  Uděláme maximum pro to, aby zápas dopadl vítězně, protože ty tři body moc potřebujeme,“ slibuje Limba.

Asistent trenéra Marek Bakoš dnes oslavil 38. narozeniny. „Je milé, že si lidé v klubu vzpomněli, že mám narozeniny. Já si to užívám, stejně jako působení v klubu,“ poděkoval bývalý útočník. „V sobotu nás čeká zápas s Jabloncem, s týmem z druhého místa. Těšíme se na výzvu a na zápas, který nám může ukázat, jak jsme silní,“ vyhlíží vzájemné měření sil se Severočechy.

„Chceme to utkání zvládnout proto, abychom navázali na naše poslední výkony, vstřelené góly, vytvořené šance. Je pro nás výzva porazit tohoto nepříjemného soupeře. Věříme si, v týmu je cítit odhodlání,“ doplňuje Marek Bakoš.

Miroslav Káčer a Pavel Šulc nahrazují zraněné Pavla Buchu s Alešem Čermákem, do zátěže se s týmem již postupně zapojují také Joel Kayamba a LukᚠHejda. „Jsme rádi, že se nám vrací někteří zranění hráči a hráči, kteří naskočili právě za ty zraněné, zvládají svou úlohu, jsou platní jak v defenzivě, tak i v ofenzivě. Jen to potvrzuje to, co zdůrazňujeme – že každý hráč je potřebný a každý má určitou úlohu,“ uzavírá rozhovor asistent trenéra Marek Bakoš.