V pondělí 30. listopadu se FC Viktoria Plzeň utká v rámci 15. kola Synot ligy s týmem FK Baumit Jablonec. Utkání se na severu Čech hraje od 17:15 a svěřenci trenéra Karla Krejčího tuší, že je čeká velmi náročný souboj.

„Na severu Čech to nikdy není jednoduché. Domácí se proti nám budou chtít vytáhnout a bude to hodně vyhecované. Věřím, že navážeme na poslední zápasy v lize a odvezeme si domů všechny body,“ říká hlavní trenér Viktorie.

Jablonec před sezonou patřil k velkým aspirantům na titul, jenže místo toho, aby bojoval o titul, je v tabulce až na sedmém místě. „Jim utekl začátek sezony. Těsně nepostoupili do Evropské ligy, párkrát remizovali a už se to vezlo. Točili sestavu a hledali ideální jedenáctku, která se jim vykrystalizovala až v posledních zápasech. Je pro mě překvapení, že v domácím prostředí čekali dlouhých sedm utkání na první výhru. Povedlo se jim to naposledy proti Olomouci a budou chtít najet na vítěznou šňůru,“ zamýšlí se Krejčí.

Souboje Viktorie s Jabloncem na severu Čech jsou vždy velmi vyrovnané. V posledním souboji, který se hrál před rokem shodou okolností také 30. listopadu, rozhodl o výhře Plzně v nastaveném čase Radim Řezník. „Bude to nesmírně těžký zápas a právě proto jsem také proti Minsku pozměnil sestavu. Máme nabitý program a v Jablonci určitě chceme uspět,“ doplňuje kouč Plzně.

Hlavním trenérem Jablonce je Jaroslav Šilhavý, který působil také v Plzni a to před příchodem Pavla Vrby v roce 2008. Asistenta mu tehdy dělal právě současný trenér Viktorie. „S Jardou jsme v kontaktu přes SMS, přejeme si hodně štěstí v některých zápasech. Sbírá trenérské úspěchy, které mu moc přeju. Samozřejmě věřím, že v pondělí zůstane bez bodu, jinak ale k němu chovám velkou pokoru, stal se z něj velmi dobrý trenér,“ uzavírá Karel Krejčí.