Viktoria Plzeň ve čtvrtek večer bohužel podlehla Rapidu Vídeň 1:2. Viktoriáni měli po většinu zápasu převahu, ale ze svých příležitostí dokázali vstřelit pouze jednu branku. Svěřenci Karla Krejčího se ale budou muset rychle přeorientovat na Synot ligu, už v neděli je čeká souboj na půdě Baníku Ostrava.

„Jsem člověk, který nerad prohrává, v noci se mi nespalo úplně dobře. Nejhorší pocit je, když člověk vidí, že může zápas vyhrát, že není horší než soupeř, ale přesto utkání nezvládne,“ prozrazuje Karel Krejčí, který ale musí hodit prohrané utkání za hlavu. „Dnes máme trénink rozdělený na dvě skupiny podle zátěže. Ti, co hráli většinu zápasu, mají regenerační trénink, ti, co hráli méně nebo vůbec, jdou normálně na hřiště. Bude následovat regenerace a zítra v jedenáct hodin se sejdeme k taktické přípravě. Po ní absolvujeme předzápasový trénink ve Štruncových sadech a po obědě odjíždíme do Ostravy,“ přibližuje plzeňský trenér nejbližší plány Viktorie.

Ostravskému Baníku patří po dvanácti kolech poslední příčka tabulky. Úkolem Ostravských je získat na podzim maximální možný počet bodů. „Nečekám nic jednoduchého, soupeř nám v útočné fázi určitě nedá příliš prostoru. Baník hraje o ligu a z jeho strany čekám enormní nasazení, důraz a agresivitu. V defenzivě hrají jednoduše a po zisku míče se rychle tlačí do ofenzivy, kde disponují brejkovými typy hráčů,“ říká na konto nejbližšího soupeře Viktorie její hlavní trenér.