9. 7. 2024    Zápas

Viktoria poprvé v přípravě prohrála, Karabachu podlehla 1:2

FC Viktoria Plzeň

Přátelák / Úterý 9. 7. 2024, 18:00 / Waldstadion Westendorf

Přátelák / Úterý 9. 7. 2024, 18:00
Waldstadion Westendorf

FC Viktoria Plzeň

1:2

(0:2)

Karabach FK

statistiky

Diváci:

Viktoriáni poprvé v přípravě prohráli. Díky dobrému prvnímu poločasu Karabach zvítězil 2:1.

Úvodních deset minut přípravného duelu nabídlo řadu skvělých obranných zákroků na obou stranách a obrovské horko. První větší příležitost v šestnáctce soupeře měl ve dvanácté minutě Daniel Vašulín. Jeho rána byla nakonec zablokována. Podstatně blíž byl plzeňský forvard o dvě minuty později. V dobré příležitosti ale mířil z pravé strany mimo tři tyče.

V sedmnácté minutě nastartoval motory na pravé straně Erik Jirka. Přízemním centrem hledal navrátivšího Pavla Šulce, který po reprezentačních povinnostech poprvé zasáhl do přípravy Viktorie. Toho ale obrana Karabachu dobře zablokovala. Z následného rohového kopu znovu zahrozila Viktoria. Vydra tečoval hlavičku těsně před brankářem Buntičem, naneštěstí nad branku Karabachu.

Viktoriáni své šance nevyužili, a tak se o slovo přihlásil soupeř. Rychlý kontr z levé strany s dávkou štěstí dostal za Floriana Wiegeleho Leandro Andrade. Karabach se dostal do vedení a přebral iniciativu.

Do konce první půle se hráči Karabachu radovali ještě jednou. Andrade otřel svou ránu o lýtko Cadua a úspěšně se zapsal podruhé mezi střelce dnešního utkání. Karabach vedl po prvním poločase 2:0.

Do toho druhého však vstoupili svěřenci trenéra Koubka správnou nohou. Nová desítka hráčů zatlačila soupeře, a ten poprvé také kapituloval. Kabongo dostal skvostný balon za obranu od Honzy Kopice, obhodil si brankáře Buntiče a akci zakončil do prázdné branky. Pohledná akce!

V šedesáté páté minutě se odrazil balon na hranici šestnáctky k Alexandrovi Sojkovi, který vyzkoušel střelu z dálky. Buntič pro jeho pokus doplachtil a udržel jej v náručí. Deset minut poté přišla šance na vyrovnání. Milan Havel prošel po krásném ukecu do šestnáctky. Míč předložil Kabongovi, který tentokrát ale mířidla neseřídil a mířil nad.

Další šance už zápase nenabídl a Viktorka tak poprvé v přípravě prohrála. Karabachu podlehla 1:2.