22. 6. 2022    Zápas

Viktoriáni se do sítě karlovarské Slavie trefili hned devětkrát

FC Viktoria Plzeň

Přátelák / Středa 22. 6. 2022, 16:30 / Město Touškov

Přátelák / Středa 22. 6. 2022, 16:30
Město Touškov

FC Viktoria Plzeň

9:0

(2:0)

FC Slavia Karlovy Vary

sestavy

FC Viktoria Plzeň

1. poločas: Tvrdoň – Káčer, Hejda, Pernica, Holík – Qose, Bucha – Kopic, Cadu (C), Pilař – Kliment

2. poločas: Tvrdoň – Řezník, Čihák, Janošek, Falta – Čermák, Ndiaye – Mihálik, Trusa (C), Mosquera – Chorý

FC Slavia Karlovy Vary

Gembický – Skala, Pěkný (C), Prágr, Kolařík, Vyleta, Mašata, Debellis, Tůma, Dubnička, Krčma

statistiky

Branky: 2. Kliment, 27. Cadu, 48. Čihák, 65. Mihálik, 67. Chorý, 71. Mosquera, 73. Řezník, 76. Mosquera, 85. Chorý, ŽK: 58. Tůma, Rozhodčí: Szikszay - Hrabovský, Mokruš

Diváci: 1500

Ve druhém utkání letní přípravy viktoriáni zajížděli na hřiště do Města Touškov, kde vyzvali Slavii Karlovy Vary. Proti třetiligovému soupeři z lázeňského města si připsal premiéru v červenomodrém dresu Carlos Eduardo Lopes Cruz, známý jako Cadu a svým prvním gólem se podílel na výhře 9:0.

Na první branku diváci nečekali dlouho, už po dvou minutách hry se do samostatného úniku dostal Jan Kliment a svou šanci vyřešil s přehledem přesnou střelou k tyči. Viktoriáni pak postupně nabírali na aktivitě a často si vytvářeli střelecké příležitosti. Většina jejich pokusů ale končila nad či vedle Gembického branky.

Ofenzivní akce Viktorie pak šly často přes levou lajnu tvořenou tandemem Holík-Pilař, zejména druhý jmenovaný svými průniky dával obraně Varů zabrat a hned několikrát ohrozil jejich branku.

Postupně se do hry čím dál víc dostávala nejčerstvější posila Cadu, jenž si na podhrotu velice často říkal o balón. A nakonec to byl právě on, kdo si ve 27. minutě připsal druhou branku zápasu. Nejprve jeho zakončení z bezprostřední blízkosti výborně vychytal brankář hostů, ale ten míč vyrazil pouze ke Kopicovi, jenž ho vrátil před branku a napodruhé se už 24letý Brazilec placírkou z malého vápna nemýlil.

„Pocity jsou skvělé, cítím se v tomhle dresu dobře. Všichni lidé tady mi dodávají klid a sebevědomí. Za svůj první gól jsem moc šastný,“ řekla nejnovější posila Viktorie.

Následné střelecké pokusy Plzeňanů se neujaly a tak se do kabin šlo za stavu 2:0.

I druhé dějství začalo brzkou brankou. Už po čtyřech minutách ji po pěkně zakrouceném centru Trusy z pravé strany hlavou vstřelil Filip Čihák.

A o chvílí později byl 22letý stoper znovu v akci, tentokrát ale na druhé straně, kde z branky vykopával ojedinělou šanci hostů.

V 65. minutě přišel gól s pořadovým číslem 4, o který se postaralo duo M&M, tedy Mosquera-Mihálik, kdy první přesně centroval z levé strany a druhý zakončoval hlavou.

Jen dvě minuty uplynuly a skóre se měnilo popáté, tentokrát se o přihrávku před branku postaral Řezník a o zakončení zblízka Chorý, na něhož záhy navázal Mosquera dorážkou do prázdné.

Následně se Radim Řezník z nahrávače přeměnil ve střelce a svým doklepnutím z oblasti pokutového puntíku navýšil už na 7:0.

Čtvrt hodiny před koncem zápasu nájezd na gólmana Slavie Matej Trusa vyřešil nezištnou přihrávkou na Mosquery, jenž už to pak měl snadné. Na konečných 9:0 střelou zpoza vápna navýšil svou druhou trefou TomᚠChorý.

hodnocení trenéra

Pavel Horváth: „Pro pohodu hráčů, hlavně těch nových, je dobré, že se gólově prosazují. Pro kluky je určitě lepší odehrát poločas proti papírově slabšímu soupeři, než jen trénovat. Navíc se nikdo nezranil, takže dnes jsme určitě spokojeni.“