15. 5. 2022    Zápas

Vítězná derniéra MI6TRŮ, JDB se s Viktorkou rozloučil gólově

FC Viktoria Plzeň
42. Beauguel (pen.)

Nadstavba – 5. kolo / Neděle 15. 5. 2022, 17:00 / Doosan Arena

Nadstavba – 5. kolo / Neděle 15. 5. 2022, 17:00
Doosan Arena

FC Viktoria Plzeň

1:0

(1:0)

FC Baník Ostrava

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Tvrdoň – Řezník (60. Holík), Eduardo, Hejda, Havel – Bucha, Kalvach – Kopic (60. Chorý), Sýkora (81. Čermák), Mosquera (75. Šulc) – Beauguel (75. Pernica)

FC Baník Ostrava

Budinský – Boula, Pokorný, Chlumecký, Fleišman – P. Jaroň, Budínský (63. Falta) – Klíma (68. Smékal), Kuzmanovič (68. Šín), Buchta (77. M. Jaroň) – Almási (77. Boháč)

statistiky

Branka: 42. Beauguel (pen.), ŽK: Beauguel – Chlumecký, Pokorný, Rozhodčí: Starý – Hrabovský, Machač

Diváci: 11 293

Už jako jistý mi6tr ročníku 2021/22 šla Viktorka do posledního zápasu s Baníkem Ostrava. V sezonní derniéře se svěřenci trenéra Michala Bílka rozloučili s vyprodanou Doosan Arenou vítězně, když se trefil končící Jean-David Beauguel.

První zajímavou možnost měl hned v úvodu Jean-David Beauguel, který tímto zápasem definitivně uzavírá svou kapitolu v FCVP. Vytáhlý útočník se natahoval na povedený centr Jhona Mosquery, ale nezakončil podle svých představ, a tak měl Viktor Budinský jednoduchou práci. Ostravský gólman si následně poradil i s pokusem z otočky v podání Jana Sýkory.

Pavel Bucha těsně před koncem poločasu pěknou uličkou vysunul „Sykyho,“ jenž byl zfaulován ve vápně a kopala se penalta. K míči se postavil JDB a s přehledem proměnil – 1:0! Francouzský snajpr se tak s Plzní rozloučí titulem, gólem a jako nejlepší střelec a nejlepší cizinec FORTUNA:LIGY této sezony.

Krátce po svém příchodu na hřiště se v dobrém světle předvedli dva střídající hráči. Libor Holík milimetrovým centrem našel ve vápně Tomáše Chorého, jenže ten na vzdálenější tyč nezamířil přesně. Červenomodří se i tak s mi6trovskou sezonou rozloučili vítězně, jediný gól „Bogyho“ stačil na vítězství 1:0.