11. 8. 2019    B tým – reportáž

Vítězný vstup B týmu do sezony! Rezerva vyhrála v Rakovníku

FC Viktoria Plzeň

1. kolo / Neděle 11. 8. 2019, 17:00 / Městský stadion Rakovník

1. kolo / Neděle 11. 8. 2019, 17:00
Městský stadion Rakovník

SK Rakovník

0:3

(0:0)

FC Viktoria Plzeň

67. Vais
74. Pinc
87. Pinc (pen.)

sestavy

SK Rakovník

Zach – Pelyak, Krupička, Klein, Razím – Sklenka (83. Severin), Hamouz (73. Schwendt), Duchoň, Tvrz (61. Hejda) – Červený, Milec (88. Čech)

FC Viktoria Plzeň

Sváček – Hranáč, Gabriel, Míka, Rychnovský – B. Havel (55. Vais), Grajciar, Herc (73. Petr) – Václavík (68. Plecitý), Pinc (87. Taleski), Pihrt (55. Kepl)

statistiky

Branky: 66. Vais, 73. Pinc, 86. Pinc (pen.), ŽK: Milec, Severin – Pihrt, Gabriel, Hranáč, Rozhodčí: Zadinová – Krejsa, Štefan.

Diváci: 1983

První soutěžní utkání sezony 2019/2020 sehrál B tým na hřišti divizního nováčka z Rakovníka. Z áčka dorazili na výpomoc brankář Dominik Sváček a záložník Christián Herc. A viktoriánům se utkání vydařilo tříbodově, uspěli v poměru 3:0!

Jako první se v úvodní půli musel činit brankář Dominik Sváček. V 18. minutě totiž dobře střílel Milec, ale právě gólman Viktorie situaci zachránil. Pár minut před koncem prvního poločasu mohl Viktorii do vedení poslat Dušan Pinc, v samostatném úniku ho ale vychytal Zach. Ještě v závěru poločasu byl k vidění další skvělý Sváčkův zákrok, tentokráte reflexivní rukou na čáře.

Ve druhém poločase měl v 66. minutě velmi dobrou šanci domácí celek, ale neproměnil a posléze se potvrdilo pravidlo „nedᚠ– dostaneš“. Z protiútoku se sám před Zachem po přihrávce Tomáše Kepla ocitl JonᚠVais a svou příležitost využil. Pár minut nato se tým trenéra Pavla Horvátha dokonce dostal do dvoubrankového vedení! Po nádherné přihrávce Jonáše Vaise se prosadil Dušan Pinc.

Viktorii dvě branky nabudily a na hřišti jasně dominovala, rakovnického gólmana dokonce jednou zachraňovala tyčka. V 87. minutě byla po faulu na Plecitého nařízena penalta pro červenomodré, Dušan Pinc ji bezpečně proměnil a stvrdil plzeňskou výhru v poměru 3:0.

Foto: David Koranda

hodnocení trenéra

Pavel Horváth (FC Viktoria Plzeň): „V prvním poločase bylo vidět, že to hrajeme prvně. Soupeř ale naštěstí nevyužil našich pár zaváhání, kdy jsme chybovali v rozehrávce vlivem nervozity. Měli jsme dvě velké šance, tím to však v první půli haslo. Ve druhém poločase jsme do toho vstoupili dobře, vytvářeli jsme si šance a zápas jsme třemi góly po pěkných akcích rozhodli.“