Hráči Viktorie Plzeň dokázali v utkání s 1. FC Slovácko vstřelit soupeři čtyři branky a zajistit si zisk tří ligových bodů. Po dvou zápasech, kdy soupeř z Uherského Hradiště dokázal z Plzně odvézt po bodu za remízové výsledky, se tak Plzeň dočkala jasného vítězství.

„Bylo potřeba dnešní zápas zvládnout a mužstvo si toho bylo plně vědomo. Rozhodným a cílevědomým výkonem jsme šli za vítězstvím. Soupeř šel v raném čase do deseti a nám to ulehčilo situaci. Ze zápasu jsme mohli, co se týče brankového vyjádření, vytěžit víc. Rozhodující ale bylo vyhrát a to se nám po kvalitním výkonu podařilo. Proti dobrému a herně vyspělému mužstvu Slovácka si vítězství vážím,“ hodnotí trenér Miroslav Koubek. „Potřebovali jsme po zápase s Boleslaví vyhrát a uklidnit se,“ dodává.

Jednou ze změn, které plzeňský trenér do utkání 26. kola Synot ligy připravil, byla účast Jana Holendy v základní sestavě. „Cítil jsem, že je potřeba udělat na postu útočníka změnu. Zjednodušili jsme určité věci a týkalo se to například i hry útočníka. Výkon Jana Holendy hodnotím pozitivně. Úkol, který měl, splnil a prodal potenciál, který v sobě má,“ říká na konto důrazného forvarda Koubek.

V zápase se Viktoria prosazovala často na krajích hřiště. „Naše křídla se vrací na svou původní úroveň. Jan Kovařík hraje permanentně dobře. Václav Pilař už druhý týden trénuje a já věřím tomu, že nám právě křídla do budoucna ještě pomůžou,“ říká trenér prvního týmu ligové tabulky.

Fotogalerie