10. 9. 2022    B tým – reportáž

Vrba svým hattrickem béčku zajistil třetí výhru v řadě!

FC Viktoria Plzeň

6. kolo / Neděle 11. 9. 2022, 10:30 / TJ Slavoj Stod

6. kolo / Neděle 11. 9. 2022, 10:30
TJ Slavoj Stod

FC Viktoria Plzeň

4:2

(1:2)

FK Králův Dvůr

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Mrózek - Oravec, Fišer, Čihák A. (K), Keltyčka T. (65. Vach) - Falout (65. Krůta), Pešek, Gaszczyk (46. Sojka) - Kronus, Pospíšil (87. Planeta) - Vrba (82. Dabani)

FK Králův Dvůr

Krček - Novák R., Holý, Osvald (46. Bláha), Beňo, Kraus (K), Novák J., Osypenko, Kabele, Krátký, Fatrdle (46. Procházka)

statistiky

Branky: 20. Kronus Adam, 48. Vrba Adam, 73. Vrba Adam (pen.), 80. Vrba Adam - 11. Kraus Martin (pen.), 36. Kraus Martin (pen.) ŽK: 34. Fišer, 35. Vrba - 42. Krátký 2. ŽK=ČK: 62. Fišer - 45. Krátký Rozhodčí: Hoch - Talpáš, Peschel

Diváci: 180

Dnes do fotbalového areálu ve Stodě zavítal Králův Dvůr. Domácí celek byl i díky stoupající formě favoritem a svou roli dokázal úspěšně potvrdit. Na tom se významně podílel kanonýr Adam Vrba, jenž soupeři nasázel hned tři branky!

Začátek utkání ale určitě nebyl podle představ viktoriánů. Už po jedenácti minutách hry se totiž kopala penalta, kterou Martin Kraus úspěšně proměnil a poslal Králův Dvůr do vedení.

To jim ale naštěstí pro červenomodré barvy nevydrželo ani deset minut. Nejprve sí za Krčkovými zády rozvlnil TadeᚠPospíšil, a přestože jeho branka nebyla uznána, dlouho ho to mrzet nemuselo, jelikož Adam Kronus vstřelil vyrovnávací branku. Kraus ale druhou úspěšnou exekucí pokutového kopu zařídil, aby se do kabin šlo za stavu 1:2.

V samém závěru prvního dějství ale ještě došlo k jednomu zásadnímu momentu. Explzeňský útočník Kryštof Krátký totiž uviděl druhou žlutou kartu za nesmyslný faul na brankáře Mrózka a poslal tak svůj tým do deseti.

I díky tomu už druhý poločas patřil prakticky jen mužstvu Josefa Parláska. Po pouhých třech minutách se totiž trefil Adam Vrba a bylo tak srovnáno. Další průběh zápasů už jasně převážil na stranu domácího celku, a to zejména díky tomuto 21letému útočníkovi. A to i přestože se v 62. minutě hry početní síly srovnaly, jelikož stejně jako předtím Krátký uviděl v rukou sudího druhý žlutý kartónek i domácí stoper Fišer.

Na hru béčka to ale nemělo příliš velký vliv, v 73. a 80. minutě si totiž hráč, který v minulé sezoně hostoval v Domažlicích, připsal další dva zásahy, jimiž zkompletoval hattrick!

Rezerva Viktorie se i díky jeho neobyčejnému střeleckému počinu vyšvihla na třetí místo tabulky ČFL skupiny A!

hodnocení trenéra

Josef Parlásek: „Byl to velmi hektický zápas, spousta netradičních situací a šancí na obou stranách. Jsme hrozně rádi, že jsme to dotáhli, kluci ukázali charakter. Jedna věc je vyhrávat, když se vše daří a druhá zvládat zápasy, které se nevyvíjí podle našich představ. Klukům patří velké poděkování za to, jak se opět rvali až do úplného konce. Co se týče Adama Vrby, tak jsme moc rádi za to, jak mu to tam napadalo a velkým dílem přispěl k vítězství. Je to hrotový útočník a přesně tohle je náplň jeho práce.“