Ostrý start sezony klepe na dveře! Viktoriáni již ve čtvrtek večer vstoupí do ročníku 2021/22 zápasem 2. předkola Evropské konferenční ligy proti Dynamu Brest. Co na tiskové konferenci řekli před výkopem duelu Matěj Hybš společně s trenérem Michalem Bílkem?

„Na soustředění jsme sehráli tři poměrně těžké zápasy. Vedli jsme si docela dobře, z čehož mám dobrý pocit. Ale byly to jen přípravné duely a zítřejší soutěžní bude o něčem jiném. Chceme hrát evropské poháry a první domácí utkání je potřeba zvládnout,“ řekl Michal Bílek k neporažené přípravě.

„Na zápas s Brestem se moc těším. První zápas je vždy důležitý, navíc jde o ostrý start do sezony. Bude to těžké, nicméně věřím, že jsme z přípravy dobře nachystaní. Udělali jsme, co jsme potřebovali a věřím, že vykročíme do sezony vítězně!“ doufá Matěj Hybš.

Západočeši ale před čtvrtkem řeší poměrně širokou marodku. Chybět kvůli zdravotním potížím budou Jindřich Staněk, Milan Havel, LukᚠHejda, Pavel Bucha nebo LukᚠKalvach. „Jsou to poměrně důležití hráči pro nᚠtým, na druhou stranu kádr je dostatečně široký. Zranění přicházejí a musí se s nimi počítat,“ uvědomuje si Bílek. „Věřím ale všem hráčům, kteří tu jsou a nastoupí místo nich!“ má jasno hlavní kouč.

Viktoriáni si již svého soupeře načetli. „V domácí lize inkasují velmi málo branek. Do defenzivy hrají hodně poctivě a mnohokrát remizovali. Mají nebezpečného útočníka Bilenkije, který má velmi dobrou střelu,“ přiblížil běloruský celek Michal Bílek. „Hrají ze zabezpečené obrany a na rychlé brejky. Asi největší vykřičník je u hrotového útočníka Bilenkije, jenž je velice nebezpečný,“ souhlasí Matěj Hybš.

Doosan Arena bude moct být zaplněna zhruba z poloviny. „Na fanoušky se všichni těšíme! Pět tisíc už je slušný počet, aby vytvořili atmosféru jako dřív. Bez diváků to nebylo ono... Může to být obrovská pomoc. Doufám, že nás přijdou podpořit a že se jim odvděčíme vítězstvím a dobrým startem do sezony,“ uzavírá bek Viktorky.

Vstupenky jsou v prodeji do čtvrtečních 15:00 na pokladnách i online!

Fotogalerie