Dorost U19 vysoko padl v Brně, osmnáctka získala bod v derby. Sedmnáctka po hattricku Jedličky remizovala v Brně a následně vyhrála na penalty, tým U16 prohrál s Petřínem 2:5. Třináctka si zastřílela v Příbrami.

Dorost U19

Týmu U19 se nedaří. V předposledním kole sezony 2018/2019 prohrál v Brně vysokým poměrem 0:5. „Hra v obranné fázi celého mužstva byla katastrofální, soupeř trestal naše velké chyby. Jediní hráči, kteří snesli měřítko, byli Kronus z týmu U17 a Gabriel, který přišel do hry ve druhém poločase. Zápas se jinak nepovedl, mohlo to skončit i vyšším rozdílem,“ rozzlobilo kouče Pavla Fořta. Celé hodnocení najdete v detailu zápasu.

Brno – Plzeň 5:0
Branky: 5. Jurásek, 14. Jurásek, 43. Dobrovodský, 55. Matula, 79. Kramár

Dorost U18

V plzeňském derby dorostů šlo o výsledkově velmi vyrovnanou bitvu. Základní hrací doba nepřinesla ani gól, musely rozhodovat až penalty, které domácí Petřín zvládl lépe v poměru 5:4. „Naše kombinace byla zdlouhavá, chyběla rychlejší přihrávka a přenášení těžiště hry. Nevytvořili jsme si žádnou vyloženou šanci, takže bezgólový výsledek pro nás odpovídá. Kluci to sice odmakali, měli v nohách náročné zápasy z předešlého dne, ale ve vápně jsme byli slabí,“ mrzelo trenéra Jaroslava Kovaříka.

Petřín – Plzeň 1:0pen.
Penalty: 5:4.

Dorost U17

Utkání týmu U17 v Brně mělo velice zajímavý průběh. Viktoria vedla 1:0 i 2:1, poté domácí celek získal vedení 3:2, ale v 82. minutě dovršil hattrick TomᚠJedlička a zápas dospěl do penalt, které Plzeň vyhrála 6:5. „Vydařil se nám vstup do zápasu, pak jsme ale neuhlídali průnik po lajně a neobsadili hráče před bránou. Čtyři minuty nato jsme se opět dostali do vedení, do konce poločasu jsme si vytvořili ještě tři velké šance, ale ani jednu jsme neproměnili. Ve druhém poločase Brno vedlo, ale před koncem hattrick završil TomᚠJedlička. Zápas musely rozhodnout penalty, v těch jsme byli úspěšnější my,“ řekl kouč Ondřej Šiml.

Brno – Plzeň 3:4pen.
Branky: 12. Kostrůnek, 61. Fila, 77. Fila – 6. Jedlička, 16. Jedlička, 82. Jedlička. Penalty: 5:6.

Dorost U16

Plzeňské derby v kategorii U16 lépe zvládl Petřín, který jej vyhrál 5:2. Po první půli vedl o dvě branky, na startu druhé půle přidal třetí a krátce poté čtvrtý gól. Pak viktoriáni sice snížili, ale vzápětí znovu inkasovali. Střelecký účet zápasu uzavřel v 80. minutě Sojka. „Utkání se rozhodují v pokutových územích a z tohoto pohledu jsme to s Petřínem nezvládli. Hra v poli byla slušná, měli jsme několik zajímavých pasáží, každopádně fotbal se nehraje na krásu, ale na góly, takže jsme v tomto zaslouženě prohráli a musíme soupeři pogratulovat k vítězství,“ uznal trenér Josef Parlásek.

Petřín – Plzeň 5:2
Branky: 2. Vodrážka, 20. Zajíček, 50. Pitipáč, 63. Zajíček, 71. Mertl – 70. Nový (vl.), 80. Sojka

Žáci U13

Třináctka v Příbrami vyhrála vysokým poměrem 11:0, hattrick nastřílel Adam Šlegel. „Ačkoliv výsledek vypadá jednoznačně, je třeba uznat kvality soupeře, který hlavně v první třetině hrál velice dobře a nejednou nás dostal do úzkých,“ řekl k zápasu trenér Josef Šneberger.

Příbram – Plzeň 0:11
Branky: Šlegel 3, Benajtr 2, Paidar, Bezděk, K. Kardoš, D. Kardoš, Čonka, Kučera

Žáci U12

Remízové utkání pak v Příbrami sehrál nejmladší žákovský tým U12, který si odvezl bod za výsledek 3:3.

Příbram – Plzeň 3:3
Branky: Příhoda, Čadek, Zápotočný – Fink, O. Růžička, Panoš