21. 11. 2009    Zápas

Viktorka brala tři body po infarktovém závěru

FC Viktoria Plzeň

15. kolo / Sobota 21. 11. 2009, 16:00 / Doosan Aréna

15. kolo / Sobota 21. 11. 2009, 16:00
Doosan Aréna

FC Viktoria Plzeň

3:2

(1:0)

FK Bohemians Praha

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Daněk - Bystroň (36. Kolář), Lecjaks, Limberský, Navrátil, Rajtoral, Horváth, Petržela, Rada, Bakoš (76. Ticháček), Střihavka (29. Ševínský)

FK Bohemians Praha

Belaň - Halama (56. Andronic), Horáček, Mach, Macháček, Modeste (74. Grznár), Turtenwald, Zoubek, Dittrich, Fenyk (40. Jeslínek), Kincl

statistiky

Branky: 3. Horváth, 69. Rajtoral, 88. Rada - 79. Jeslínek, 87. Jeslínek Rozhodčí: D. Drábek - P. Hojsík, J. Jiřík ŽK: 7. Lecjaks, 86. Ševínský, 90. Limberský - 7. Zoubek, 39. Horáček, 52. Modeste, 73. Kincl, 87. Jeslínek ČK: 28. Lecjaks, 75. Daněk (oba PLZ)

Diváci: 0

Po reprezentační přestávce v posledním podzimním střetnutí ve Štruncových sadech přivítala Viktoria Bohemians Praha. Jasným favoritem sobotního zápasu byli domácí...

Po reprezentační přestávce v posledním podzimním střetnutí ve Štruncových sadech přivítala Viktoria Bohemians Praha. Jasným favoritem sobotního zápasu byli domácí viktoriáni, kterým patřila před začátkem klání v Gambrinus lize pátá příčka a v posledních sedmi ligových utkáních nepoznali hořkost porážky. Úplně jiné starosti pak mají Bohemians, jenž se pohybují v sestupových vodách a ze hřiš soupeřů si zatím nepřivezli ani jeden bod. V barvách hostů se dnes v Plzni v základní jedenáctce představil kmenový hráč Viktorky Jan Halama, který je v pražském klubu na hostování.


Viktoriáni vlétli na svého soupeře ihned poté, co rozhodčí zahájil zápas. Po několika vteřinách hry vybojoval Petržela roh, který obrana hostů odvrátila. Vzápětí však Plzeňští dostali výhodu zahrávat další rohový kop, po kterém již mohly ochozy ve Štruncových sadech jásat. Po rozehrávce rohu se míč dostal k Lecjaksovi, který centroval do vápna a našel na malém vápně volného Horvátha. Proti plzeňskému kapitánovi vyběhl Beláň, ale Horváth tvrdou střelou, která nejprve orazítkovala břevno a poté skočila v síti Bohemians, otevřel skóre utkání. Vzápětí mohl vedení Plzně navýšit Petržela, ale s jeho střelou si gólman hostů poradil. Zahrozili i hosté. Daněk otálel s rozehrávkou, míč mu ve vápně vypíchl Zoubek, ale ze své šance vytěžili Bohemians pouze přímý kop z hranice šestnáctky. V desáté minutě pak po rohu pálil Kincl, ale vyběhnutý Daněk mu nedal dostatek času k tomu, aby přesně zamířil. Míč skončil mimo tři tyče plzeňské branky. Následně střílel na druhém konci hřiště aktivní Petržela. Poté, co se zasekávačkou zbavil Macháčka, zamířil na přední tyč a jen těsně minul. O vyrovnání skóre se pak pokusil Modeste. Bránu Viktorky netrefil. Ve 25. minutě zahrozil kapitán Bohemians. Stop Zoubkově střele z nulového úhlu vystavila levá tyč. Důležitý moment zápasu přišel o tři minuty později, kdy uviděl po druhé žluté kartě Lecjaks, za faul na unikajícího protihráče, kartu červenou. Trenér Vrba na vyloučení reagoval posílením defenzivních řad, když poslal na hrací plochu Františka Ševinského místo Davida Střihavky. Do konce prvního poločasu však musel kouč Viktorky sáhnout i k druhému střídání, kdy zraněného Davida Bystroně nahradil Daniel Kolář. Na post stopera se tak posunul TomᚠRada. Ve 40. minutě měl znovu plné ruce práce Beláň. Střílený centr Horvátha však za svá záda nepustil. Vzápětí nebezpečně pálil Rajtoral, ale ani střela třiadvacetiletého hráče brankou neskončila.


Druhý poločas odstartoval přímý kop Horvátha. Tvůrce hry Viktorie však nemířil mezi tři tyče. Vzápětí na druhé straně tvrdě pálil Macháček, ale Daněk jeho střelu vyrazil. V 53. minutě se pak ocitl sám proti Daňkovi Jeslínek, ale ve vyložené příležitosti nastřelil levou tyč. O tři minuty později pálil nebezpečně Rajtoral, ale na radost z branky si musel ještě několik minut počkat. V 62. minutě pořádně protáhl Beláně střelou levačkou Petržela. Gólman pražského celku ji vyrazil na roh. Tři minuty na to zvýšili viktoriáni vedení. Po přihrávce Petržely se řítil na branku osamocený Ševinský, který se ale rozhodl pro přihrávku. I přes teč hostů se balon dostal k volnému Rajtoralovi, jenž ho uložil do sítě Bohemians. Následně se pokusil snížit po centru Jeslínka Kincl, ale jeho zakončení postrádalo přesnost. Bohemians plzeňské fotbalisty přitlačili na jejich polovině a zahrávali několik rohů za sebou. Po jednom z nich si málem dali viktoriáni vlastní branku, ale Daněk míč vyškrábl na další rohový kop. Po něm následoval nepřesný střelecký pokus Dittricha. Důležitý moment utkání přišel v 76. minutě, kdy Bakoš přihrával malou domů, ale tu vystihl Jeslínek. Plzeňský brankář pak zasáhl míč mimo pokutové území rukou a byl vyloučen. Deset minut před koncem zápasu se pak podařilo hostům snížit, když se střelou ve vápně prosadil proti Ticháčkovi Jeslínek. V 87. minutě bylo příznivcům Viktorky ještě hůře. Ticháček nejprve předvedl skvělý zákrok proti Kinclovi, ale poté se balon dostal k Jeslínkovi, který vyrovnal. O minutu později dostali Plzeňští výhodu přímého kopu, k němuž se postavil Horváth. Špílmachr Viktorie našel hlavu nabíhajícího Rady, který pečetil skóre na konečných 3:2. Viktorka se tak na podzim rozloučila se Štruncovými sady vítězně a natáhla svou šňůru zápasů bez prohry na osm.



FC Viktoria Plzeň - FK Bohemians Praha 3:2

Poločas: 1:0

Branky: 3. Horváth, 66. Rajtoral, 88. Rada - 80. a 86. Jeslínek

ČK: 28. Lecjaks, 76. Daněk

ŽK: Lecjaks, Limberský, Ševinský - Zoubek, Horáček, Modeste, Kincl

Rozhodčí: Drábek - Hojsík, Jiřík

Diváci: 3 835

Viktoria Plzeň: Daněk - Limberský, Bystroň (37. Kolář), Navrátil, Lecjaks - Rajtoral, Horváth, Rada, Petržela - Střihavka (30. Ševinský), Bakoš (77. Ticháček). Trenér Pavel Vrba.

Bohemians Praha: Beláň - Macháček, Halama (57. Andronic), Horáček, Modeste (76. Grznár) - Turtenwald, Dittrich, Zoubek, Mach - Fenyk (41. Jeslínek), Kincl. Trenér Jaromír Jindráček.