1. 8. 2010    Zápas

Viktoriáni si poradili s Bohemkou

FC Viktoria Plzeň

3. kolo / Neděle 1. 8. 2010, 17:00 /

3. kolo / Neděle 1. 8. 2010, 17:00

FC Viktoria Plzeň

2:1

(1:0)

Bohemians Praha 1905

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Krbeček - Limberský, Navrátil, Bystroň, Jiráček - Petržela (86. Darida), Rada, Horváth, Kolář (90. Vaněček), Hruška (63. Střihavka) - Rezek

Bohemians Praha 1905

Marek - Jindřišek, Lukáš, Cseh, D. Nešpor - Moravec, Držík, Kaufman (46. M. Nešpor), Štohanzl (65. Cissé), Bartek (54. Trubila) - Škoda

statistiky

Branky: 44. Kolář, 69. Horváth - 83. M. Nešpor ŽK: Štohanzl, M. Nešpor Rozhodčí: Franěk - Kordula, Wilczek Diváci: 5 228

Diváci: 0

Zápas třetího kola Gambrinus ligy byl utkáním dvou neporažených celků. Domácí Viktoria, která se před třemi dny prezentovala perfektním výkonem v předkole Evropské ligy proti Besiktasi, měla na svém kontě před dnešním zápasem čtyři body za remízu s Olomoucí a výhru nad Libercem. Bohemka sice nepoznala v letošním ročníku hořkost porážky, na druhou stranu se však ještě nemohla radovat z vítězného utkání. V dnešním střetnutí se pak Bohemians museli obejít bez zraněných opor, Radka Sňozíka a Marka Nikla.

Zápas třetího kola Gambrinus ligy byl utkáním dvou neporažených celků. Domácí Viktoria, která se před třemi dny prezentovala perfektním výkonem v předkole Evropské ligy proti Besiktasi, měla na svém kontě před dnešním zápasem čtyři body za remízu s Olomoucí a výhru nad Libercem. Bohemka sice nepoznala v letošním ročníku hořkost porážky, na druhou stranu se však ještě nemohla radovat z vítězného utkání. V dnešním střetnutí se pak Bohemians museli obejít bez zraněných opor, Radka Sňozíka a Marka Nikla.

Už po dvou minutách hry došlo k ohrožení branky hostů. Po Petrželově centru se do míče opřel Hruška, který poprvé nastoupil v základní jedenáctce Viktorie, ale nezamířil mezi tři tyče. O deset minut později následovalo zakončení útočníka Bohemky Škody. Škodovy nůžky si sice vysloužily potlesk od příznivců klokanů, ale Krbečkovu branku neohrozily. Po čtvrthodině zápasu z hranice vápna nebezpečně zakončoval Rada. Dělovka defenzivního záložníka Viktorky skončila těsně nad břevnem Markovy branky. Na dlouhou dobu se však jednalo o poslední ohrožení čistého konta gólmana Bohemians. Až ve 37. minutě se viktoriáni dostali do další střelecké příležitosti. Horváthův přímý kop Marek skvěle vyrazil, následně se míč dostal k Rezkovi, který ho poslal na Jiráčka. Jeho střelu zastavil těsně před brankovou čárou jeden z hráčů soupeře. Tlak Viktorie na konci druhého poločasu sílil. Hruška našel přihrávkou na malém vápně volného Petrželu, ale ani jeho střela nedostala přízvisko gólová a taktéž byla zablokována hostující defenzívou. Minutu před odchodem do kabin se Západočeši dočkali. Hruška posunul míč na Jiráčka, který ho poslal zpětnou nahrávkou před branku. Do těchto míst naběhl Kolář, ve skluzu pověsil míč pod břevno a poslal Viktorii do vedení.      

Také po návratu z kabin byla Viktorka lepším týmem. Do vápna klokanů mířilo několik nebezpečných centrů, ale ani jeden z nich nebyl přetaven ve druhou plzeňskou branku. V 53. minutě vystrčili růžky hosté. Své střelecké štěstí vyzkoušel záložník Držík. Mířil ale nad branku. O sedm minut později měl obrovskou příležitost k navýšení skóre po výborné přihrávce Koláře Petržela, který se řítil sám na Marka. Brankáře Bohemky se mu podařilo překonat, ale svého spoluhráče zachránil dobíhající Lukáš, který míč vykopl z brankové čáry. O chvíli později znovu zakončoval Petržela. Marek se ale položil na zem a Petrželův střelecký pokus vyrazil. V 69. minutě bylo ve Štruncových sadech znovu veselo. Z přímého kopu z dvaceti metrů se prosadil Horváth, když obstřelil zeď a umístil míč nechytatelnou střelou přesně k pravé tyči. Bohemka se pokusila kontrovat o pět minut později. Držíkova střela si však cestu mezi tři tyče Krbečkovy branky nenašla. To samé vzápětí platilo pro přímý kop z pětadvaceti metrů Jindřiška. V 83. minutě Bohemians snížili. Po ztrátě ve středu hřiště šel sám na Krbečka Martin Nešpor a nechytatelnou střelou k levé tyči překonal plzeňského brankáře. V následujících minutách už nedošlo k ohrožení branky Viktorie, a tak si Západočeši připsali na své konto další tři body za výhru 2:1.


FC Viktoria Plzeň - Bohemians 1905 2:1

Poločas: 1:0
Branky: 44. Kolář, 69. Horváth - 83. M. Nešpor
ŽK: Štohanzl, M. Nešpor
Rozhodčí: Franěk - Kordula, Wilczek
Diváci: 5 228
Viktoria Plzeň: Krbeček - Limberský, Navrátil, Bystroň, Jiráček - Petržela (86. Darida), Rada, Horváth, Kolář (90. Vaněček), Hruška (63. Střihavka) - Rezek. Trenér Pavel Vrba.
Bohemians: Marek - Jindřišek, Lukáš, Cseh, D. Nešpor - Moravec, Držík, Kaufman (46. M. Nešpor), Štohanzl (65. Cissé), Bartek (54. Trubila) - Škoda. Trenér Pavel Hoftych.