9. 2. 2019    Zápas

Vedení v Mladé Boleslavi viktoriáni neudrželi, jarní část zahájili remízou

FC Viktoria Plzeň
76. Komličenko (pen.)

20. kolo / Sobota 9. 2. 2019, 15:00 / Městský stadion

20. kolo / Sobota 9. 2. 2019, 15:00
Městský stadion

FK Mladá Boleslav

1:1

(0:1)

FC Viktoria Plzeň

37. Beauguel

sestavy

FK Mladá Boleslav

Šeda – Křapka, Šušnjar, Chaluš, Fulnek – Hubínek, Takács (7. Tatajev) – Přikryl, Matějovský (85. Mašek), Ladra (63. Ewerton) – Komličenko.

FC Viktoria Plzeň

Hruška – Havel, Hejda (7. Pernica), Hubník, Limberský – Procházka, Hrošovský – Kayamba (79. Petržela), Čermák (85. Chorý), Kovařík – Beauguel.

statistiky

Branky: 76. Komličenko (pen.) – 37. Beauguel, ŽK: Chaluš – Procházka, Havel, Hubník, Pernica, Chorý, Rozhodčí: Julínek – Podaný, Dobrovolný.

Diváci: 3 491

20. kolem FORTUNA:LIGY na hřišti Mladé Boleslavi vstoupili viktoriáni do jarní části soutěže 2018/2019. V základní sestavě dostali prostor k debutu nové posily Joel Kayamba a Jean-David Beauguel. Oba se také podíleli na jediném gólu Viktorie v prvním poločase. Domácí však v tom druhém vyrovnali a stav 1:1 vydržel až do konce.

Utkání přineslo hned v úvodu jeden nepříjemný moment. Po první větší šanci Čermáka se v hlavičkovém souboji nešastně trefili domácí Ladislav Takács a plzeňský LukᚠHejda. Oba hráči museli předčasně vystřídat, přičemž plzeňský stoper zamířil přímo do nemocnice s podzřením na otřes mozku.

Blízko první brance byli následně také domácí. Nejprve zahrával přímý kop z hranice šestnáctky mladoboleslavský kapitán Matějovský, ten ale přestřelil. Následně vychytal ve vyložené šanci Přikryla Aleš Hruška. Na druhé straně pálil levačkou z dobré pozice Hrošovský, proti jeho ráně se ale zase vytáhl brankář Šeda.

V pětatřicáté minutě pálil nebezpečně nejlepší střelec soutěže Nikolaj Komličenko, jenže branku minul a na druhé straně naopak udeřil Jean-David Beaguel, který se dočkal po pasu jiné zimní posily Joela Kayamby. Skvělý debut pro tuto dvojici!

Zhruba po hodině hry byli Středočeši blízko vyrovnání. Ladra ještě přetažený balon na zadní tyč vracel na malé vápno pro Komličenka, ten se ale nedokázal prosadit. O nějakých deset minut později byl ale právě Komličenko ve vápně faulován Hubníkem a po přezkoumání celé situace u videa dostal jedinečnou příležitost k vyrovnání v podobě pokutového kopu. Ten proměnil tvrdou střelou a čtvrt hodiny před koncem druhé půle stanovil skóre na 1:1.

Vzápětí se Plzeňští vrhli do útoku a ve vápně se dostal z poměrně ostrého úhlu do zakončení Hrošovský, jeho pokus pravačkou padal pod břevno, brankář Šeda jej ale dokázal výborným zákrokem vyrazit do bezpečí. Viktoriáni svůj tlak v závěru ještě vystupňovali, ale domácí fotbalisté dokázali odolat a remízový výsledek uhájili.