The Invincibles, tedy Neporazitelní. Takto je označován tým londýnského Arsenalu, který v sezoně Premier League 2003/2004 ani jednou neprohrál. I toto legendární mužstvo si ale připsalo dvanáct remíz. Na rozdíl od viktoriánské třináctky, která za celý ročník neztratila jediný bod a s dvacetibodovým náskokem získala mistrovský titul! Zde je příběh plzeňských The Invincibles.

Viktoriánské naděje v sobotu v Praze Hrdlořezích odehrály poslední utkání sezony 2021/2022. Už v prvním poločase svému soupeři, jímž byla Bohemka, nadělily „kanára“ a ve druhém poločase „klokanům“ nastřílely stejný počet gólů . Konečný výsledek tedy byl 12:0!

„Do Prahy jsme jeli s cílem předvádět aktivní hru ve všech fázích a zůstat na vítězné vlně,“ uvedl trenér Martin Vísner. „Kluci si šli od začátku zápasu za výhrou díky dobrému pohybu, odvaze a zodpovědnosti v obranné fázi. V poslední třetině již opadla aktivita jinak dobře hrajícího a houževnatého soupeře a my se tak mohli po závěrečném hvizdu radovat z mistrovského titulu!“ zhodnotil kouč utkání.

Nejen zápas s Pražany, ale vůbec celá sezona se pro červenomodré nesla v duchu nadstandardních střeleckých výkonů, a to jak těch týmových, tak individuálních. Ve 26 zápasech totiž nastříleli dechberoucích 293 branek a inkasovali jich jen 35. Disponují tedy nejlepším útokem i obranou v soutěži. Útočné složce týmu pak dominuje kanonýr Kristian Vukovič, u něhož se gólové počítadlo zastavilo až na čísle 75! Jen v sobotu do sítě Bohemians nastřílel 5 gólů.

Všechny úspěchy týmů či jednotlivců jsou ale pochopitelně vedlejší, nejdůležitější je rozvoj mladých hráčů. „Pro nás více než výhry je největší odměnou samotné nastavení kluků a touha se neustále zlepšovat a přijímat další a další výzvy,“ uvedl pro klubový web Vísner. „Velké poděkování patří i trenérům, kteří s kluky pracovali v minulosti a velkou měrou se podíleli na jejich formování nejen po fotbalové, ale i osobnostní stránce,“ uzavřel.

Mistrovský titul navíc není jediným úspěchem jeho týmu. Na začátku června viktoriáni zazářili i na mezinárodním turnaji v Roudnici nad Labem, který projeli bez porážky a za sebou nechali berlínskou Herthu nebo Lipsko. Více o jejich cestě turnajem naleznete ZDE.

Fotogalerie