Projekt Zahřejem se na Viktorce pokračuje již v neděli ligovým duelem s Českými Budějovicemi (15:00). A fandit viktoriánům přímo na stadionu budou znovu žáci z partnerských základních škol. Přímo na jednu z nich zamířil záložník Adam Vlkanova.

Viktoriánského záložníka uvítala na partnerské 16. základní škole prakticky zaplněná tělocvična. Adam Vlkanova následně téměř hodinu odpovídal na řadu zvídavých dotazů. „Kolik jsem dal letos ve Viktorce gólů? Dva v lize a pak ještě Bayernu v Lize mistrů. Ale hlavně doufám, že ještě další přidám,“ zněla jedna z odpovědí. Došlo i na otázku, kdo je podle Vlkanovy nejlepším fotbalistou všech dob. Po krátkém přemýšlení pak Adam odpověděl jasně: „Messi“.

Po besedě došlo na rozdávání autogramů, přičemž některé byly třeba i na čelo, a následně si děti chtěly s hráčem udělat i společnou fotku. Na závěr pak Adam Vlkanova předal žákům a učitelům vstupenky na nedělní ligový zápas s Českými Budějovicemi. „Chtěl bych vás všechny pozvat a slibuju, že uděláme vše pro výhru a budeme vám chtít udělat radost. Za všechny hráče děkuju, že nám přijdete fandit,“ uvedl Vlkanova a odpovědí mu byl potlesk a došlo i na tradiční fanouškovský pokřik známý z Doosan Areny „červená – modrá, Viktorka – Plzeň.“

„Návštěvu na škole jsem si užil, bylo fajn odpovídat na dotazy. Některé mě trochu zaskočily, snad jsem odpověděl správně. Dost jsme se u toho zasmáli,“ zhodnotil Adam Vlkanova svou návštěvu na základní škole, která je součástí projektu Viktorka do škol.


Viktorka do škol je projekt sdružující 21 základních škol z Plzně a blízkého okolí, v rámci něhož klub organizuje různé aktivity včetně soutěží a žáci i učitelé jsou pravidelnými hosty na domácích zápasech v Doosan Areně. V rámci akce Zahřejem se na Viktorce se klub rozhodl pro unikátní krok a postupně zve všechny partnerské školy, aby každý žák mohl například s rodiči vyrazit zdarma na jeden ze zápasů. V neděli na utkání s Českými Budějovicemi budou v ochozech zástupci ZŠ Rokycany, Masarykova ZŠ Horní Bříza, 16. ZŠ Plzeň, 13. ZŠ Plzeň, 15. ZŠ. „Jsme rádi a těší nás, že je o tento projekt mezi žáky mimořádný zájem a opět jich na tribunách bude s doprovodem přes dva tisíce,“ říká k akci Václav Hanzlík, tiskový mluvčí Viktorie Plzeň.

Fotogalerie