V souboji dvou evropských účastníků měli jasně navrch viktoriáni, ve vloženém 6. kole FORTUNA:LIGY porazili na domácí půdě Slovácko jednoznačně 3:0. Zápas po jeho konci zhodnotil debutant Adam Vlkanova a trenér Michal Bílek.

„První gól byl obrovské povzbuzení, ale taktiku nijak neovlivnil. Soustředili jsme se na to, abychom Slovácko nepouštěli do brankových příležitostí, což se nám kromě jednoho momentu podařilo. Povedlo se nám porazit takhle silný tým 3:0, to se cení,“ má radost trenér Michal Bílek.

Zmiňovanou úvodní branku zápasu vstřelili Západočeši už po čtyřiceti vteřinách, Janu Kopicovi asistoval Adam Vlkanova, který byl ve stejný den teprve představen jako nová posila FCVP. „Hrálo se mi dobře, gól hned v první minutě nám pomohl, i mně se ulevily nohy. Jsem strašně rád za tři výborné body,“ těšilo nového plzeňského záložníka.

Sedmadvacetiletý univerzál prožil velmi hektický den. „Ráno jsem měl mediální povinnosti, potom jsme probírali taktiky a všechny možné věci s trenéry. Bylo toho hodně, abych si vše zapamatoval a věděl, jak co má být. Snad se to povedlo. Určitě je co zlepšit jako vždycky, ale hlavní je vítězství,“ prozradil Vlkanova.

Hráč, jenž si na nový dres vybral číslo 88, hraje nejvíce na levém křídle, ale proti Slovácku nastoupil na pozici číslo 10. „Myslím, že se toho pro mě moc nezměnilo, na podhrotu jsem také hrával. Je mi jedno, jestli hraju nalevo, napravo nebo tady. Kam mě trenéři budou potřebovat, tam budu hrát. Nevidím v tom problém,“ má jasno Adam Vlkanova.

Viktoria tak díky další posile opět rozšířila svou soupisku. „Hrajeme každé tři čtyři dny. Většina hráčů dostává své příležitosti, hodně to rotujeme. Co je pozitivní, tak to, že nám to přináší i výsledky. Jsem rád za kádr, který tu máme,“ uzavírá tiskovou konferenci trenér Michal Bílek.

Fotogalerie