12. 6. 2022    B tým – reportáž

Béčko po vyrovnaném průběhu podlehlo rezervě Slavie

FC Viktoria Plzeň

29. kolo / Neděle 12. 6. 2022, 10:15 / SC Horní Počernice

29. kolo / Neděle 12. 6. 2022, 10:15
SC Horní Počernice

SK Slavia Praha B

3:1

(1:1)

FC Viktoria Plzeň

sestavy

SK Slavia Praha B

Sirotník - Švec, Bárta (77. Zeronik), Beran (54. Saleh), Behenský (77. Hunal), Šmiga, Šubert (58. Biegon), Kopáček (C), Labík, Nikl, Usor

FC Viktoria Plzeň

Baier - Keltyčka, Fišer, Čihák (C), Vacek (46. Šimek) - Pešek (46. Sojka) - Kodýdek (90. Janča), Gaszczyk P. - Aubrecht, Kolerus (62. Hašek), Pospíšil (75. Paluska)

statistiky

Branky: 38. Šubert, 74. Usor, 90. Šmiga (pen.) - 45. Aubrecht (pen.), ŽK: 31. Kopáček, 89. Labík - 25. Keltyčka, 89. Fišer, 90. Sojka, Rozhodčí: Vít - Pilný, Klečka

Diváci: 300

Viktoriánská rezerva se v horkém nedělním počasí představila v Xaverově, kde vyzvala B tým pražské Slavie. Jednalo se o důležitý souboj, a to pro oba celky. Viktorka totiž na Slavii ztrácela dva body, takže by je v případě výhry mohla nahradit na druhém místě. A Slavia měla šanci skončit první. To se jí nakonec podařilo, protože jí viktoriáni podlehli 1:3. O jedinou branku hostů se postaral Aubrecht.

Zkraje utkání se hrálo nahoru-dolů, víc ale hrozili svěřenci Josefa Parláska. Čihák nejprve pálil z přímého kopu kousek nad a následně došlo ke spornému momentu v pokutovém území soupeře, po němž na zemi skončil unikající Kodýdek. Penalta se ale nepískala.

Následně iniciativu převzali Pražané a často se dostávali do zakončení, většina jejich střel ale buď neprošla přes pevný obranný val červenomodrých, anebo je zneškodnil brankář Viktor Baier. Ve 22. minutě hry ale znovu zahrozili hosté, konkrétně Kodýdek, jenž dělovkou zpoza vápna nastřelil břevno.

Ve 38. minutě ale přišla akce Slavie, na jejímž konci Šubert zakončoval do prázdné. Tlak sešívaných po gólu stupňoval. Ve 40. minutě hry musel Baier vyrazit míč na břevno a o chvíli později ho zachránila tyč.

Ale v samém závěru prvního dějství přišla naše chvíle, když byl v pokutovém území soupeře faulován Keltyčka a Robert Aubrecht následnou penaltu bezpečně proměnil. Do kabin se tak šlo za stavu 1:1.

I druhý poločas se hrálo ve vysokém tempu, hra se přelévala ze strany na stranu a oba týmy se dostávaly do šancí. V gól je ale dokázali přetavit již jen hráči Slavie. V 74. Nigerijec Sor vyřešil samostatný únik povedeným lobem přes Baiera a v poslední minutě řádné hrací doby ještě z penalty na 3:1 navýšil Šmiga. Překonat slavistickou obranu nepomohl ani na hrot vysunutý stoper Čihák.

hodnocení trenéra

Josef Parlásek: „Momentálně převládá zklamání z toho, že jsme to utkání nedotáhli do vítězného konce. Bohužel jsme inkasovali jako první, ale bylo dobré, že jsme do poločasu dokázali vyrovnat. Pak to bylo o tom, kdo dá ten rozdílový gól a bohužel ho dala Slavie. Třetí gól padnul do otevřené obrany, kdy jsme vysunuli stopera nahoru a doufali jsme, že dokážeme srovnat. Sezonu celkově hodnotím velmi pozitivně. Když se podívám na ten rok jako na celek, tak mužstvo udělalo velký progres a jednotliví hráči zvýšili svou výkonnost. Navíc jsme na jaře dokázali udělat šestizápasovou vítěznou šňůru a inkasovali jsme nejméně gólů ze všech, což je pro mě ohromně cenné. I díky tomu jsme do dnešního zápasu hráli o nejvyšší příčky, takže určitě převládají pozitivní pocity.“