8. 4. 2023    B tým – reportáž

Béčko prohrálo na hřišti Králova Dvora

FC Viktoria Plzeň

21. kolo / Sobota 8. 4. 2023, 10:30 / Králův Dvůr

21. kolo / Sobota 8. 4. 2023, 10:30
Králův Dvůr

FK Králův Dvůr

2:1

(1:0)

FC Viktoria Plzeň

sestavy

FK Králův Dvůr

Toman – Novák, Dvořák, Raley (90. Hanč), Beňo, Bouček, Procházka (68. Patrovský), Kabele, Krátký (71. Novotný), Behenský, Fatrdle

FC Viktoria Plzeň

Zadražil – Fišer, Pešek, Krůta (76. Paluska), Gaszczyk, Oravec (90. Falout), Štauber, Planeta (65. Pejša), Vacek (76. Hašek), Deml, Čihák

statistiky

Branky: 45. Procházka, 64. Kabele – 50. Deml ŽK: Raley, Dvořák Rozhodčí: Trska – Severýn, Vojáček

Diváci: 214

Svěřenci trenéra Parláska neprohráli už pět zápasů v řadě, z toho čtyři skončily vítězně. Dnes se Západočeši pokusili prodloužit tuto sérii. To se bohužel nepodařilo a Západočeši prohráli v Králově Dvoře.

Týmy vstoupily do utkání v úplně jiném rozpoložení. Plzeň, která se nacházela na prvním místě tabulky a Králův Dvůr, který bojuje o přežití v ČFL. Klub ze středních Čech se nacházel pouhé tři body nad sestupovým pásmem. Plzeňské ale nečekalo nic jednoduchého, protože Králův Dvůr je na domácí půdě velmi silný.

Viktoriáni si museli dát hlavně pozor na nejlepšího střelce domácích Martina Krause, který za tuto sezonu už osmkrát rozvlnil sí soupeřů. V prvním dějství se gólová radost dostavila až v samotném závěru. Domácí poslal do vedení svojí třetí brankou v sezoně Michal Procházka.

Červenomodří vytáhli své zbraně hned po začátku druhého poločasu. V 50. minutě se povedlo vyrovnat po brance Ondřeje Demla. Bohužel o 14 minut později poslal Králův Dvůr znovu do vedení Jiří Kabele. I přes veškerou snahu se už hostům nepodařilo vyrovnat a béčko poprvé v tomto roce prohrálo.

hodnocení trenéra

Josef Parlásek: „Pro nás velmi smolné utkání. V útoku jsme velké šance neproměnili a spoustu situací jsme nedořešili. Mrzí inkasované góly, kdy první dostaneme těsně před přestávkou a druhý po standardní situaci v momentě, kdy jsme měli tlak. Za stavu 1:1 jsme nastřelili ještě břevno.”