Již více než měsíc trvá viktoriánská vítězná vlna v ČFL. Tým Josefa Parláska totiž od 28. srpna vyhrál šest zápasů. A v sobotu v 10:30 v Luční mají proti Hostouni možnost svou vítěznou šňůru natáhnout až na sedm duelů v řadě.

Viktoriáni postupně skalpovali Motorlet, Vltavín, Králův Dvůr, Povltavskou, Písek a naposledy rezervu Českých Budějovic. Z těchto šesti zápasů navíc vyšli s parádním skóre 18:4 a okupují první příčku tabulky!

Na vstřelených gólech má značný podíl útočník Adam Vrba, jenž je s pěti brankami na děleném třetím místě tabulky střelců. Svou střeleckou formu 21letý kanonýr načal v souboji s Královým Dvorem, do jehož branky vsítil hattrick a v následujících dvou kolech si připsal po jednom zásahu. Za zmínku stojí i výkony čtyřgólového Adama Kronuse a samozřejmě defenzivy stojící na stoperském tandemu Fišer–Čihák, která je s osmi inkasovanými góly druhá nejlepší v soutěži.

Na druhé straně hřiště bude stát 11. celek tabulky Hostouň, jejíž forma je značně nestabilní. Posledních pět kol z pohledu středočeského klubu vypadá následovně: výhra - remíza - prohra - výhra - prohra. Poslední ztrátu si tým vedený Dominikem Rodingerem připsal s Pískem, který viktoriáni před dvěma týdny porazili 3:1.

Nejlepšími střelci zelenobílých jsou expříbramský Jiří Januška a odchovanec Slavie Adam Vlasák, oba se čtyřmi zásahy na kontě. Zajímavostí je, že na soupisce lze nalézt třeba exligistu Maria Ličku, jenž zároveň působí i ve funkci asistenta trenéra. V tomto ročníku ale tento 40letý hráč zatím zasáhl jen do jednoho utkání.


Na zápas je jednorázové vstupné 50 Kč, zdarma mohou přijít držitelé permanentních vstupenek 2022/2023, platebních karet FC Viktoria od ČSOB a samozřejmě ZTP a VIP partneři.