1. 4. 2023    B tým – reportáž

Béčko vyhrálo na půdě Vltavínu

FC Viktoria Plzeň

20. kolo / Sobota 1. 4. 2023, 10:15 / Loko Vltavín

20. kolo / Sobota 1. 4. 2023, 10:15
Loko Vltavín

FK Loko Vltavín

1:2

(0:0)

FC Viktoria Plzeň

sestavy

FK Loko Vltavín

Ulrich – Kovernikov, Matějka, Jelínek, Sprinz, Kokeš (70. Banishevski), Vacek (56. Trávníček), Podzimek, Jaroš (82. Klimenda), Kuchař, Maione

FC Viktoria Plzeň

Zadražil – Fišer, Paluska, Deml, Pešek, Krůta, Planeta (75. Falout), Gaszczyk, Oravec, Vacek, Štauber (79. Pejša)

statistiky

Branky: 74. Jaroš - 56. Štauber, 85. Pejša ŽK: Matějka, Kovernikov - Fišer Rozhodčí: Ježek - Vojtěch, Stieber

Diváci: 220

V dalším kole ČFL – skupiny A vyrazili Viktoriáni znovu do Prahy, tentokrát na půdu Vltvavínu. Za Viktorii se trefil Adam Štauber a Petr Pejša a vezou do Plzně výhru 2:1!

Utkání začalo pro červenomodré nepříjemně, ve třetí minutě totiž fauloval ve vlastním pokutovém území Dominik Fišer a za jeho zákrok byl odpískán pokutový kop. Brankář Adam Zadražil měl ale velké štěstí, protože domácí hráč zahodil penaltu, když míč poslal na břevno. První poločas byl velmi vyrovnaný, což se projevilo také na průběžném skóre a do kabin se šlo za bezbrankového stavu.

Druhý poločas začal být aktivní z obou stran, což vyústilo v první branku zápasu. V 56. minutě poslal Viktoriány do vedení Adam Štauber. Vltavín se poté snažil o vyrovnání, což se mu povedlo v 75. minutě, když skóroval Daniel Jaroš. O tři minuty později se fantastický zákrokem ukázal plzeňský Adam Zadražil a udržel tak remízový stav. Pět minut před koncem se v pokutovém území dostal k míči plzeňský Petr Pejša a svoji střelou poslal béčko do vedení.

Vedení se už podařilo udržet a viktoriánská rezerva si tak z půdy pražského Vltavínu odváží další vítězství, tentokrát 1:2.

hodnocení trenéra

Josef Parlásek: „Strašně cenné vítězství. Těžké utkání proti kvalitnímu soupeři. Obě mužstva mohla v závěru strhnout vítězství na svoji stranu a proto jsme samozřejmě rádi, že se povedlo vstřelit gól nám.”